Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Dotek anděla

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Dotek anděla
 
Název díla: Dotek anděla
Datum vložení: 27.5.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Napínavá kniha vypráví o patnáctileté Amy, která se sama v sobě příliš nevyzná. Před deseti lety poprvé ucítila dotek anděla. Tento anděl toho moc nenamluvil, ale alespoň se necítila tak sama. Má totiž jen jednu opravdovou kamarádku, ta se jmenuje Tanja.Ty dvě zbožňují popového zpěváka Matta Moora, který si říká Matt M.
Amy bydlí v Londýně, a když se dozví, že její oblíbený zpěvák tam bude mít koncert a poté večírek, začne šílet. Už dlouho touží po jeho podpisu, ale když se s ním náhodou setká o samotě v hale hotelu, kde má večírek, požádá ho slušně o podpis, on na ni místo podpisu začne křičet, jak taková hrůza jako ona se vůbec opováží vylézt ven z bytu.Amy je velice ponížená a zklamaná, zjistila, že její idol je jen zhýčkaný sobec.
Ještě ten samý večer volá Tanja. Vyslechne si od ní, že "Matt zemře, měl autonehodu a je v komatu." Amy to nějak moc nevadí, ale potom zjistí, že se to stalo krátce poté, co s ním mluvila. Třeba byla poslední kdo s ním mluvil?
Večer, když už leží v posteli zjeví se jí anděl, ale ne ten na kterého je zvyklá, tento anděl má černá křídla. Byl to Matt. Vysvětlil jí, že ho vidí jenom ona, neboť byla poslední kdo se ho dotknul. On musí vykonat pár dobrých skutků, aby mu černá křídla zbělala. Pokud mu zůstanou křídla po týdnu nadále černá už se z komatu nikdy neprobudí.
Po velkém úsilí, kdy dívku co přestala sama od sebe mluvit, to znovu naučil, zabezpečil svoji biologickou matku Naomi a mnoho dalšího, mu křídla zbělaly. Když se tedy probudí z komatu složí píseň "O andělovi jménem Amy."





Životopis spisovatele: Thomas Brezina
Hodnocení: (hodnotilo 17 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info