Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Holka na hlídání

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Holka na hlídání
 
Autor: Jacqueline Wilsonová
Název díla: Holka na hlídání
Datum vložení: 16.11.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Holka na hlídání je báječná kniha hlavně pro holky.
Hlavní hrdinkou knihy je devítiletá Sadie. Její máma je také velmi důležitá v knize, protože pracuje jako paní na hlídání, ale Sadie samozřejmě hlídat nemusí, ta se o sebe umí postarat sama. Ale co se stane, když její máma onemocní, nemůže přece do práce, tak by nakazila děti a tak se Sadie rozhodne vzít věc do svých rukou. Máma od Sadie se stará o čtyři děti Sáru, Vincenta, Gemmu a miminko jménem Clive. Jejich mámy jsou velice zaměstnané v práci, takže se o ně nemohou starat, ale přece když už je paní na hlídání nemocná, tak si je vezmou do práce (to byl ten nápad od Sadie). Jako první je na řadě je Gemmina máma ta pracuje jako policistka takže den bude určitě zajímavý děti si prohlédly si policejní stanici svezly se v policejním autě atd..Druhý den se o děti měla postarat Vincentova máma a Vincentův táta ale když došli na nádraží aby mohli odjet do práce Vincentova máma odešla protože jí Vincent pozvracel.Tak si s nimi musel poradit Vincentův táta.Pracuje jako úředník takže když děti uviděli všechny ty papíry daly se do zlobení.Gemma pokazila počítač,Vincent si našel fix a počmáral všechny lejstra ,Sára svrhla velkou květinu a Clive ležel na podlaze a řval.Vincentův táta toho měl dost tak dal děti ke svým sekretářkám každá zabavila jedno dítě.Třetí den měli děti jít s Cliveovou mámou.Je cukrářka takže si představíte co se v cukrárně semlelo děti snědly skoro všechno se jim dostalo před ruky.Nakonec tu mlsnou bandu zabavila krabicemi z kterých si děti udělaly hrad.Až na Sadie která se určitě nezabaví krabicemi takže si s clivevovou mámou upekly dort.Konečně byla sobota kdy rodiče nepracují takže jsi Sadie vlezla za mámou do postele a začaly si povídat. Ale,ale co je to Sadie začíná kýchat že by byla nemocná ?A jak to dopadlo s její mámou ? To si přečtěte v knize od mojí oblíbené spisovatelky Jacqueline Wilsonové.Knížka je podle mě výborná je krátká zábavná a má v sobě strhující zážitky se Sadie.





Hodnocení: (hodnotilo 29 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Holka na hlídání Wilsonová, Jacqueline 445 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info