Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Devatero pohádek - Velká kočičí pohádka

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Devatero pohádek - Velká kočičí pohádka
 
Název díla: Devatero pohádek - Velká kočičí pohádka
Datum vložení: 25.11.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Ilustrátor : Josef Čapek

Hlavní postavy : princezna,král,kočka Jůra,hodná babička,detektiv Sidney Hall,detektivové

Děj :Bylo jedno království a v něm bydlel král s princeznou.Ta princezna si jednou hrála s míčem,ale upadla a rozplakala se.Šla kolem hodná babička a ta jí řekla,že kdyby měla jedno zvíře,tak by byla veselá.Babička jí to zvíře přinesla.Byla to kočka.Král babičku vyplatil.Princezna si ráda s kočkou hrála a pojmenovala ji Jůra.Jůra se ráda předháněla se psem Buffinem.Jednou,když se spolu zase předháněli,Jůra vypadla z okna a nějakému pánovi spadla přímo na hlavu.Potom Jůra zmizela.Král tedy najal detektivy,aby Jůru a zloděje našli.Detektivové ho našli v jedné hospodě a pokusili se ho přivést na zámek.Ale zjistili,že ten zloděj je kouzelník a ten jim nedovolil,aby jej chytili.Tak se do toho vložil Sidney Hall,vyhlášený detektiv,který kouzelníka chytil.Poté vyprávěl ostatním detektivům,jak to udělal.Cestoval po moři po celém světě a zažil tam mnoho příhod.Nakonec Sidneymu Hallovi došlo,že ti lidé,kteří s ním sdíleli jeho příhody,byl kouzelník.Zatím kouzelník seděl ve vězení a donutil své spoluvězně,aby se omluvili lidem,kterým něco provedli.Tak je napravil.Soud kouzelníka nakonec propustil.A co bylo dál? Do království přijel na oslu mládenec Vašek a tens e stal králem a princeznu si vzal za ženu.





Životopis spisovatele: Karel Čapek
Hodnocení: (hodnotilo 105 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info