Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Aragon

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Aragon
 
Název díla: Aragon
Datum vložení: 29.11.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Charakteristika literární postavy Aragona

S Aragornem se setkáváme ve filmu a knizce „Pán Prstenů“. Aragorn není člověk jako všichni ostatní. Je to dědic Gondorského trůnu. Ale byl vyhnán, nějakou dobu sloužil Gondorskému správci, ale to ho také nebavilo věčně, takže se přidal k hraničářům a utekl na sever. Mezi lidmi nebyl nikterak oblíbený,protozže hraničáři jsou velmi nebezpoeční válecnici, až do doby, kdy začal bojovat proti Sauronovi

Jeho hlavu zdobí černý plnovous s dlouhýma tmavýma vlasama a šedýma očima. Aragorn je vysoký a má velmi svalnatou postavu,utvořenou k dlouhym a vyčerpávajícím bojům. Chodí rád v kožených věcech, ale když musí, tak si oblékne lehčí brnění “ nitril“.Kolem pasu nosí opasek, za kterým má svůj meč a vždy několik dýk.

Aragorn je spravedlivý, odvážný a spolehlivý válečník.Což už nekolikrát dokázal svým přátelům, když je ochraňoval.. Nikdy se s nikým nehádá, snaží se vše vyřešit rychle a stručně. Umí výborně zacházet s mečem, proto se nabídl Frodovi (nositeli Prstenu), že ho ochraní a v boji bude jeho meč.

Aragornova budoucnost je jasná. Je to král Gondoru a má milující Arwen, která mu porodí syna Eldariona a několik dcer.

osnova:
1) úvod o Aragornovi
2) Aragornův vzhled
3) Aragornovo odívání
4) vlastnosti Aragorna
5) budoucnost Aragorna





Životopis spisovatele: John Ronald Reuel Tolkien
Hodnocení: (hodnotilo 14 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info