Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Malý Mikuláš

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Malý Mikuláš
 
Autor: René Goscinny
Název díla: Malý Mikuláš
Datum vložení: 29.11.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Název knihy: Malý Mikuláš
Autor knihy: Goscinny René
Ilustrátor: Jean-Jacques Sempé
Hlavní postavy: Mikuláš,chlapec který povídá tento příběh
a jeho spolužáci ze třídy

Děj: Tato kniha vypráví o tom, co prožívá během školního roku Mikuláš a jeho nezbední spolužáci. Chodí společně do třídy a pokaždé vyvedou nějakou neplechu.
Až na jednoho jedince jménem Celestýn, který je nejchytřejší žák třídy a zároveň také mazánek paní učitelky. Jelikož nosí brýle, tak mu nikdo nesmí dát pěstí do nosu. Ale to se samozřejmě nikomu nelíbí, protože už by mu nejraději dávno jednu natáhli. S Mikulášem chodí také jiní kluci. Například Albín, který je ze třídy nejsilnější, ale i Vendelín, který je strašně tlustý, protože pořád jenom jí. Další jeho spolužáci se jmenují: Jáchym,Augustin,Viktorín, Kryšpín,Cyril a Fridolín.
Z celé knihy, kde je celkem 19 kapitol, se mi nejvíce líbila kapitola jménem Nádherná kytice. V této kapitole se píše, jak Mikuláš šel koupit velikou kytici mamince k narozeninám.Když konečně skončila škola, Mikuláš si vzal svou pokladničku a rozhodl se, že mamince koupí nádhernou velikou kytici. Šel do květinářství i s Vendelínem a koupili kytici, ale co se stalo potom už nedopadlo moc dobře. Nejprve šli a potkali tři kluky ze třídy. Když se Mikulášovi začali posmívat, začali se prát. A protože Vendelín zrovna držel kytici, tak se prali i s kyticí a z ní pak nic moc nezbylo. Tak tedy šel dál a potkal Albína, který se ptal jestli by si nezahrál kuličky. Mikulášovi se moc nechtělo, ale přemluvil ho.Hra skončila tak, že vyhrál Mikuláš, ale jelikož Albín nerad prohrává, tak strčil do Mikuláše a ten upadl na kytici.A tak se kytice ještě slisovala. Mikuláš byl moc smutný a šel domů. Když maminka otevřela dveře , Mikuláš jí popřál a dal kytici. Chvíli se zamyslela a potom řekla, že tak nádhernou kytici ještě nikdy nedostala a dala mu pusu. Kytici pak dala do salonu do velké modré, ale nádherné vazy.





Hodnocení: (hodnotilo 198 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info