Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

DESET MALÝCH ČERNOUŠKŮ

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > DESET MALÝCH ČERNOUŠKŮ
 
Název díla: DESET MALÝCH ČERNOUŠKŮ
Datum vložení: 21.5.2011

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Na Černochův ostrov se pod různými záminkami sjíždí deset naprosto odlišných lidí. Na ostrově ale zjistí zásadní věc – hostitelů je tu dost, ale hostitelé chybí. Během prvního dne všichni najdou ve svých pokojích dětskou říkanku o desíti černoušcích, zrovna tolik je hostů a zrovna tolik je figurek černoušků na stole v jídelně. Během večeře se pak do ticha ozve hlas, který vznese na každého vinu na nějaké vraždě. Jak se později zjistí, hlas vycházel ze gramofonu, na němž byla deska s názvem Labutí píseň. Všechno vyvrcholí, když soudce zjistí, že z iniciál jejich hostitele lze vytvořit jméno NEZNÁMÝ.
Při večeři ihned po vznesení obžaloby přesně v souladu s básničkou zemřel mladý Marston. Druhý den ráno zemře paní Rodgersová, zase shodně s básní.... A aby toho nebylo málo, ráno zmizí ze stolu dvě figurky, takže na stole zbylo osm figurek, tolik zůstalo lidí na ostrově. Před obědem téhož dne stihne ještě zemřít generál. Básnička zase nelhala. A po obědní siestě chybí zase jedna figurka. Zdá se toho být už mnoho. Dalšího dne zmizel další černoušek. A Rodgerse našli s rozťatou hlavou za prádelnou. Básnička zase nelhala. Další den si vyvolil pátou a šestou oběť – slečnu Brentovou, jejíž smrt zavinil dle doktora kyanid. Její roztříštěná figurka byla společně s vražedným nástrojem nalezena venku. Šestou obětí se stal starý soudce Gravesův Našli ho sedícího v lenošce, vedle něho hořely dvě svíčky, na každé straně jedna. Seděl tam v soudcovském taláru a byl zastřelen.....(„Jeden z nich se soudcem stal.......“) Také se našel revolver pana Lombarda, který před časem nebyl na místě. Během noci Armstong zmizel a na stole – tři figurky. Dalšího dne nalezli Blora s roztříštěnou hlavou na terase. Ještě téhož dne hysterická Vera zastřelila Lombarda jeho VLASTNÍM REVOLVEREM! A nakonec si sáhla na život tak, že se oběsila ve svém pokoji. Nakonec bude nalezen dopis na rozloučenou od Wargraveho, který se tam přizná, že všechny vraždy, kromě Lombardovy spáchal on. On - Ten, který doopravdy nezemřel......





Životopis spisovatele: Agatha Christie
Hodnocení: (hodnotilo 49 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Deset malých černoušků Christie, Agatha 362 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info