Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Napořád

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Napořád
 
Název díla: Napořád
Datum vložení: 21.5.2011

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Knížka je o holce Ever, která přišla o rodiče,sestru Riley a svého psa Sasanku.Stalo se to,když jednou jeli autem na dovolenou a najednou přes cestu probíhal jelen a její táta se mu chtěl vyhnout a tak sjel do příkopu.Všichni kromě Ever zemřeli.Když se pak probudila v nemocnici zjistila, že kolem lidí vidí různé barvy.
Ty barvy jsou aury a každá vyjadřuje vlastnosti toho daného člověka.Také zjistila, že lidem může číst myšlenky a taky se nemusí učit, protože když sáhne na nějakou učebnici, tak ví hned všechno, co v ní je.
Po té nehodě začne bydlet u své tety Sabine a nastoupí na novou školu, kde si také najde nové kamarády Milese a Haven.Ale zbytek její nové třídy si myslí, že je ujeťačka, protože na sobě nosí jenom vytahané seprané džíny,mikiny s kapucí na hlavě,sluneční brýle a mp3 s písničkama, které má puštěné na plné pecky, aby neslyšela to co si ostatní myslí, protože od té nehody netouží po ničem jiném než být zase normální.
Jednou se však v jejich třídě objeví nový kluk jménem Damen, který je hodně hezký, chytrý a který Ever neskutečně přitahuje.Ale je jí divné, že nevidí jeho auru a ani mu nemůže číst myšlenky.Sedne si v lavici vedle ní a jde vidět, že se mu Ever vážně líbí a vždycky jí z vlasů vytahuje červené tulipány.Ever však neví co přesně ty červené tulipány znamenají,ale později zjistí že znamenají nehynoucí lásku.
Za nějakou dobu se Ever do Damena zamiluje.Ale po nějakém čase jí přijde, že je Damen nějaký divný, protože mluví takovým starším nářečím, vůbec nejí, pije takovou zvláštní tekutinu a když se jednou potají vkrade do jeho domu, tak najde pokoj, kde je Damen vyobrazený na obrazech starých asi 600 let a je zde nakreslen od všech známých malířů.
Jednoho dne Damen Ever řekne, že je nesmrtelný a Ever s ním od té doby přestane mluvit.Také se od Damena dozví, že při té bouračce by také měla umřít, ale Damen ji našel u auta a chtěl ji zachránit a tak ji také proměnil v nesmrtelnou bytost.
Damen na nějakou dobu zmizí.Ever zatím žije dál svým každodenním životem, ale jednoho dne potká jednu nesmrtelnou, která ji chce zabít, protože také miluje Damena a myslí si, že jí ho chce Ever ukrást.
A proto se rozhodne ji zabít a málem se jí to i podařilo, ale Damen se zničehonic objeví a Ever zachrání a všechno pak dobře dopadne.





Životopis spisovatele: Alyson Noëlová
Hodnocení: (hodnotilo 8 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info