Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Černý šíp

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Černý šíp
 
Autor: Robert Luis Stevenson
Název díla: Černý šíp
Datum vložení: 22.5.2011

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Místo vydání: Praha
Žánr: dobrodružná historická kniha

Stručný obsah:
Děj knihy se odehrává v Anglii ve 2. polovině 15. století, v době války dvou růží, kdy o anglický trůn bojovala strana Yourků a strana Lancastorů. Hlavním hrdinou je mladý sirotek Disk Skelton, který se snaží odhalit pachatele vraždy svého otce. Aby se dostal k pravým viníkům, musí překonat četné nástrahy svých protivníkům i úklady falešných přátel. Musí nasazovat svůj život v mnoha krvavých bitkách, až je samotným vévodou z Gloucesteru, budoucím králem, budoucím králem Richardem III. pasován na rytíře. Pozná však i co je to skutečné přátelství i opravdová láska, pro kterou je schopen obětovat cokoliv.

Jazyk: přeloženo z anglického originálu do českého jazyka (jazyk převážně spisovný)





Hodnocení: (hodnotilo 27 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info