Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Komnata s gobelíny

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Komnata s gobelíny
 
Název díla: Komnata s gobelíny
Datum vložení: 22.5.2011

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Ke konci války s Amerikou, se vraceli vojáci, odpočinout si a mezi nimi byl i generál Brown. Tento příběh je hlavně o tomto generálovi. Tento generál se ubytoval u svého věrného přítele. Znají se již od raného dětství a šlechtice na hradě ve kterém Browna ubytoval. Lord Woodville, tak se jmenoval, ho ubytoval v jedné místnosti. Když šel spát, uviděl ošklivou, vrásčitou ženu s děsivým pohledem. Přišla k němu, klekla si k němu na postel a on omdlel. Když se probudil byla jedna hodina ráno. Nahodil na sebe oblečený a vyšel z hradu na procházku. Vrátil se asi hodinu po snídani, byl celý rozcuchaný a neupravený. Lordu se to zdálo podivné, proto naléhal na to, aby mu řekl jak se vyspal. Řekl mu to. Woodvill mu řekl, že ten pokoj, ve kterém spal, byl uzavřen, protože se tam stala krvavá vražda. A navíc se říká, že tam straší. A řekl mu také, že mu ten pokoj dal schválně. Protože Brown je statečný. Když si prohlížely obrazy lordových předcích. Brown byl rozrušen, když uviděl ženu, byla to ona. Lord mu řekl, že to byla zlodějka, že to právě ona byla zabita v tom pokoji. Poté z té komnaty vyklidil nábytek a nechal tento pokoj zazdít.





Životopis spisovatele: Walter Scott
Hodnocení: (hodnotilo 1 čtenář)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info