Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Kráska a Zvíře

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Kráska a Zvíře
 
Autor: František Hrubín
Název díla: Kráska a Zvíře
Datum vložení: 22.5.2011

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Starý kupec má tři dcery.Gábinku,Malinku a nejmladší z těch tří Krásku.Gábinka a Malinka se dokončovali veškeré přípravy než přijedou jejich nápadnící bohatí pánové.Jediná Kráska nejmladší ze sester byla rozumná,milá a nechtěla jen peníze.Když jel jejich otec starý kupec nakupovat zapisoval si co má jaké dceři koupit.Gábinka a Malinka chtěli samé šaty ašperky a Kráska chtěla jen jednu růžičku,kterou aby ji utrhl po cestě.Kupec se večer vracel domů ale nic nekoupil.Pak si vzpoměl na Krásku a když uviděl růžičku tk ji utrhl.Utrhl ji na zahradě velkého paláce.Jen co utrhl růžičku přišel za ním velký netvor.Netvor mu řekl že pokud jedna z jeho dcer dobrovolně nepřijde najde ho a zabije.Otec přijel domu.Starši sestry byli naštvané že nenakoupil toco si přáli jediná Kráska poznala že není vše jak má být.Otec se ani slovem nezmínil o tom co se stalo.Až to nevydržel a vše jim pověděl.Jen to dořekl Kráska tajně vyběhla ven a na koni dojela ke jmenovanému palácivstoupila dovnitř.Zde ji přivítal netvorův hlas.Rok den co den za ní chodíval netvor ráno i večer.Ale tak aby ho nespatřila.Až jednou ho omylem spatřila.Zlekla se a netvor ji propustil.Kráska se vrátila domů.Otec byl velmi rá že se vrátila a dcery ty ji ani skoro nepoznali.Po čase se Kráska do paláce vrátila.Netvor se proměnil na krásného chlapce a byli spolu štastní milovali se a žili štastně až do smrti.

Toto dílo je velice zábavné.Vše je dobře a zajímavě popsáno.tato kniha velice zaujme každého čtenáře..:))Přeji přijemně čtení





Hodnocení: (hodnotilo 49 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Kráska a Zvíře J.-M, Leprince De Beaumont 240 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info