Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Šerá hlídka

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Šerá hlídka
 
Autor: Sergej Lukjaněnko
Název díla: Šerá hlídka
Datum vložení: 21.9.2013

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Děj se odehrává 3 roky po denní hlídce. Anton je po dovolené pověřen úkolem, najít jiného, který slíbil změnit člověka v jiného. Toto je tak závažná věc, že ji vyšetřují nakonec společně se zástupci Denní Hlídky (upír Kosťa) a Inkvizice (Edgar+Vítězslav), jelikož se objevily zvěsti a používání bájné knihy Fuaran, která je schopna změnit člověka v jiného. Po řadě úvah, že by bylo fajn, kdyby byli všichni lidé jiní, je Antonovy vysvětlováno, že je to špatně, že všichni být jiní nemůžou. Během tohoto vyšetřování se Anton skamarádí s člověkem Lasem (jinak Alexander), s kterým chlastá a filozofuje. Vyšetřování končí u člověka Timura, který jak později Anton zjistí, je syn Gesera a Olgy. Po hádce mezi hlídkami a inkvizicí se ukáže, že Timur je potencionální Jiný, a po menší lsti Gesera může, být iniciován Noční hlídkou.

Po této epizodě dostává Anton další dovolenou a jede za Světlanou (ta opustila hlídku) a dcerou Natašou na venkov. Tam objeví po řadě událostí vědmu Arinu. O tu se nakonec začne zajímat i inkvizice. Po jejím útěku (k němu ji nakonec pomůže Anton se Světlanou) je v její chatrči objeven Fuaran. Všichni se dostaví na místo nálezu, ale najdou zde jenom v prach proměněného Vítězslava. Všichni rozjedou společné pátrání po tom kdo odcizil Fuaran. Jejich cesta vede do Moskvy na nádraží a dále vlakem do Almaty. Ve vlaku se potká Anton s Lasem a vznikají tak nejrůznější domněnky o tom, kdo má Fuaran. Během pátrání se dostanou do pře Anton s Kosťou, jejímž vyvrcholením je, že Anton přijde na to, že pachatelem je Kosťa. Ten posílen silou knihy, zabije dva inkvizitory, ale Antona z přátelství nechá žít. Anton se mu s podporou obou hlídek (poprvé došlo k jejich spojení sil) vydá po stopách, které vedou na letiště. Zde mu Kosťa ukazuje jak funguje Fuaran a změní v jiného Lase a z Antona udělá mága mimo kategorie, poté se teleportuje na Bajkonur, kde má v úmyslu vyletět do vesmíru přečíst Fuaran a změnit tak celý svět v jiné.

Tady se naposled střetává Anton s Kosťou. Anton napumpován energií obou hlídek, má za úkol Kosťu magicky zlikvidovat. Anton ho nakonec nechá opustit zem a jen se obrní proti čtení jeho myšlenek, protože si uvědomil, že ve vesmíru, daleko od lidí nemá z čeho čerpat energii. A tak nechá Kosťu se odteleportovat do vesmíru, kde zůstane uvězněn (protože nemá sílu se vrátit ani použít Fuaran, nemá z čeho čerpat energii) a nakonec i s Fuaranem shoří v atmosféře. Nakonec se Anton stává jedním ze šéfů Noční hlídky a zaučuje nového jiného Lase.





Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info