Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Hobit, aneb cesta tam a zase zpátky + NÁZOR

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Hobit, aneb cesta tam a zase zpátky + NÁZOR
 
Název díla: Hobit, aneb cesta tam a zase zpátky + NÁZOR
Datum vložení: 3.2.2014

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Hlavní postavy: Bilbo Pytlík – statečný, obětavý, milý
Čaroděj Gandalf Šedý – moudrý, silný
Na úbočí Kopce je jistá velmi pohodlná podzemní nora a v té bydlí hobit Bilbo Pytlík. Je v Kraji velmi vážený, neboť se nikdy nezapletl do žádných pochybných dobrodružství. Jednoho jitra k němu ale přichází čaroděj Gandalf a než se malý hobit naděje, má obývací pokoj plný trpaslíků, kteří ho zatáhnou do velmi ohavného dobrodružství, během kterého nejen nalezne kouzelný prsten, ale také významnou měrou přispěje ke zničení zlého draka Šmaka...

Tato kniha se mi líbila asi nejvíce ze všech, jaké jsem kdy četl. Když jsem jí poprvé před 4 lety četl, myslel jsem si, že to bude další obyčejná pohádka o boji dobra proti zlu. Když jsem se však po nějaké chvíli začetl, nesmírně jsem se ponořil do příběhu a knihu jsem přímo miloval. Líbila se mi Bilbova velká statečnost i přes to, že je to jen obyčejný hobit, který nikdy neopustil svou rodnou zem. Připadalo mi však trochu nemyslné, že Bilbo byl jen prostý hobit a v části knihy, kde se celá družina trpaslíků dostala do prokletých skřetích dolů najednou šermoval jako rytíř. Celá kniha má však miliony fanoušků po celém světě. Po několika letech jsem viděl i zfilmovanou (zatím neúplnou) verzi, která se mi také velice líbila. Z knihy i filmu jsem byl velice nadšený a na takový zážitek se nedá zapomenout.





Životopis spisovatele: John Ronald Reuel Tolkien
Hodnocení: (hodnotilo 21 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info