Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Zelená míle

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Zelená míle
 
Název díla: Zelená míle
Datum vložení: 3.2.2014

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Starý muž Paul Edgecomb žije v pečovatelském domě a sepisuje příběh, který se odehrál v jeho mládí. V roce 1932 v Louisianě, mladý Paul pracuje jako dozorce ve vězení pro těžké zločince, kteří jsou odsud posíláni na smrt. Paul není jen "zaměstnancem", ale bystrým pozorovatelem, který citlivě vnímá rázovité postavy těžkých zločinců i jejich osudy. Setkává se například s s černým obrem Johnem, který má ruce jako lopaty a je obviněn z vraždy dvou dětí. Nemůže uvěřit, že člověk, který se bojí spát potmě by byl schopen tak hrůzného činu. Je tu také hluboce věřící Arlen a bláznivý psychopat zvaný Divoký Bill. Samotná Zelená míle je hrůzostrašná chodba natřená na zeleno, která vede do místnosti s elektrickým křeslem.

Kniha byla velice zajímavá. Zajímavé bylo obrovské napětí a drama když vězni procházeli přes Zelenou míli. Všem dozorcům i vězňům bylo často až k slzám když je naposledy viděli odcházet. Dozorci si totiž občas vytvořili určitý vztah k odsouzencům, protože v nich neviděli jen kriminálníky, ale opravdové lidské duše, jak se tomu stalo i s Johnem Coffeym. Dozorci zjistili, že žádný trestný čin neprovedl, ale nebyly žádné důkazy, které by to potvrzovali. Dozorci sice nabízeli Johnovi, že ho tajně propustí, ale pokorný John už byl se smrtí smířený a nakonec ho se slzama v očích popravili. Stephen King čtenářům velice podrobně popisuje jak to v roce 1932 chodilo v amerických věznicích. Celá kniha se mi moc líbila.





Životopis spisovatele: Stephen Edwin King
Hodnocení: (hodnotilo 12 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info