Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Death Halley

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Zeměpis > Death Halley
 
Titulek: Death Halley
Datum vložení: 11.10.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Death Valley National Park leží na hranici Kalifornie a Nevady ve Spojených státech amerických. Je to pouštní národní park. Je to nejsušší národní park v USA. Nachází se na východě pohoří Sierra Nevada. Park se rozkládá na ploše 13 518 km².

Součástí Death Valley National Park jsou údolí Saline Valley, Panamint Valley, Death Valley a části několika pohoří. Za národní park byl prohlášen roku 1994.
Dno Death Valley dosahuje 86 metrů pod hladinou moře. Jedná se o druhý nejníže položený bod západní hemisféry.

Pouze o 140 km dále se nachází hora Mount Whitney s 4421 metry nad mořem.
Oblast byla osídlena domorodými indiány. Bylo to v době kdy ještě nebyla jezera vyschlá a jednalo se především o lovce a sběrače. Kalifornská zlatá horečka přilákala v polovině 19. století do údolí první evropany.
V parku žijí například ovce tlustorohé, kojoti, lišky, hadi, ještěrky, atd.
Částí tohoto parku je také Údolí smrti které je nejníže položeným místem Kalifornie, USA, celé Ameriky i západní polokoule.





Hodnocení: (hodnotilo 30 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info