Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

FK CHUDEROV

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Ostatní > FK CHUDEROV
 
Titulek: FK CHUDEROV
Datum vložení: 9.5.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Fotbalový klub Chuderov

Barvy klubu : červená, modrá,žlutá.
Adresa klubu : FK CHUDEROV, Chuderov 1, 400 11 Ústí nad Labem
V současnosti čítá jednota 92 členů.

Roku 1969 byla v obci založena tělovýchovná jednota s názvem SOKOL CHUDEROV.Jejím prvním předsedou byl zvolen pan Tomšík. Jednota měla 53 členů a ještě téhož roku přihlásila do nejnižší okresní fotbalové soutěže družstvo mužů. První sezónu hrálo toto družstvo svá domácí utkání na hřišti TJ Rudá Hvězda na Skřivánku.
Následujícího roku 1970 bylo za vydatné podpory n.p. Setuza zbudováno vlastní fotbalové škvárové hřiště v obci. V čele jednoty stanul pan Šrek, členská základna se rozrostla na 58 členů.
Roku 1971 bylo započato s výstavbou sociálního zařízení, počet členů jednoty se rozrostl založením žákovského mužstva na 82.
Roku 1972 byla dokončena výstavba soč. zařízení, na tu dobu velmi kvalitního.což vedlo i k založení oddílu ZTV žen. Fotbalisté založili též družstvo juniorů, celkem jednota čítala 139 členů.
Největšího rozvoje dosáhla jednota roku 1973, jenž je spojen se vznikem družstva žákyň ZTV, oddílu odbíjené , dívčí kopané a odboru přátel TJ Sokol Chuderov. V tuto dobu bylo masovým sportem nadšeno v obci o 600 obyvatelích celkem 205 členů.
Sportovní nadšení nefotbalových frakcí však velice záhy opadlo a jednota se proměnila pouze na fotbalový klub. Tento pod hlavičkou Státní Statek Ústí.posléze FK Bowiga Chuderov a následně FK Chuderov dosáhl ve druhé polovině let 80 tých a po celá devadesátá léta největších sportovních úspěchů působením v krajské soutěži 1B. třídy. Po celá tato léta měli sportuchtiví diváci v obci možnost zhlédnout vystoupení soupeřů poměrně zvučných jmen ze širokého okolí. V pozadí úspěchů kopané v tomto období stál zajisté velký fotbalový stratég pan Zdeněk Hajný.
Na samém přelomu tisíciletí kleslo družstvo dospělých do nejvyšší okresní soutěže, kde se první rok svého soutěžení pouze stěží udrželo, druhý rok však výrazně posíleno mladými hráči změnilo se ve štiku soutěže.
Narozdíl od většiny ostatních obcí v okrese vychovává zdejší FK mládež ve všech kategoriích a to velmi úspěšně. Zdejší odchovanci jsou i reprezentanty ČR.
V současné době mužstvo dospělých opět vybojovalo postup do l B třídy, kde pod vedením trenéra pana Petra Kuchaře a vedoucího mužstva pana Pavla Bureše patří nepochybně k příjemným překvapením soutěže.
Družstva dorostu i žáků nastupují v okresních soutěžích, kde zejména ti nejmenší, vedení velice kvalitním trenérem a znalcem kopané panem Antonínem Cimrmanem dosahují trvale kvalitních výsledků.
Tak největším problémem jednoty je dnes již neatraktivní škvárový povrch hřiště. I tato otázka je již v řešení a věříme že se sportovci ve spolupráci s obcí a širokou občanskou iniciativou kvalitního povrchu brzy dočkají.
Za 35 let činnosti fotbalového klubu se na jeho řízení podílela celá řada obětavých funkcionářů. Za všechny můžeme jmenovat z těch zakládajících členů pány Tomšíka, Nového, Novotného, Kostku, Bláhu, Šindeláře, Šreka a další, v polovině let sedmdesátých převzal otěže již zmiňovaný pan Zdeněk Hajný, jemuž velmi zdatně sekundovala dlouholetá hospodárná pani Margareta Černá a pan Petr Dvořák, Roman Skokan, Jiří Petránek a další.
I trenérů se u mužsta dospělých vystřídala celá řada, v poslední době až přespříliš od pana Hajného, Rysku, Svatoše, Šauera, Černého až po současného Petra Kuchaře. U mládežnických družstev se za celá ta léta střídali bezejmení obětaví tatíci v případě potřeby vždy suplovaní panem Hajným, jenž v určitých fázích trénoval snad všechny.
V současnosti velice kvalitně pracuje s mládeží pan Toník Cimrman.
Mezi nejznámější fotbalisty, kteří oblékali dres FK Chuderov patří zajisté Jirka Jarošík dnes opora CSKA Moskva, Milan Darányi /Slavia/, Vlastík Ryška Armaturka a Děčín/Josef Seifert/Armaturka/.
Obec tradičně pořádá turnaj o pohár starosty a pohár Ady Šulce.

Tradičními patrony sportovců jsou:
obec, firma Petráš, Roxy II , Rosner, Komastav.







Hodnocení: (hodnotilo 41 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info