Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

BRAVO

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Ostatní > BRAVO
 
Titulek: BRAVO
Datum vložení: 16.6.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
BRAVO!

Vůbec první Bravo v historii vyšlo 26. srpna roku 1956 v Německu. Jak lze vystopovat na vystaveném obrázku první titulní stránky Brava, uvnitř časáku byla, mimo jiné, řeč například o slavné a sličné (jak pro koho) Marylin Monroe. Postupem let se Bravo dostalo i za hranice, nejdříve pouze v německém originále (u nás v bolševickém Česku se shánělo všude možně a hlavně pod rukou), později i v jazykových mutacích.
bravo

V současné době vychází v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Španělsku, Portugalsku, Mexiku, Srbsku, Rusku a pochopitelně i v České republice. První "československé" Bravo se objevilo na stáncích 26. října 1991. Na titulce se mračili hoši z Depeche Mode (což dokládá i reprodukce titulní stránky) a uvnitř byla už tenkrát spousta zajímavého čtení: Roxette, Gerardo, AC/DC, Seal, Cher, Dire Straits, Depeche Mode, film Robin Hood, plakáty Chesney Hawkese, New Kids on the Block, Scorpions a Dietera Bohlena, horoskop, rubrika "Zatykač měsíce", Láska, sex a něžnosti, psychotest, módní tipy... Nad titulkem článku ze strany 26 "Konec Bon Jovi?" se dnes můžeme jen shovívavě pousmát...
bravo

Možná by bylo zajímavé kouknout se do aktuální hitparády prvního Brava, které vyšlo v českém a slovenském jazyce. Ta čtenářská se pochopitelně teprve zabíhala, nicméně ve Velké Británii i v USA kraloval v té době hit Bryana Adamse "I Do It For You" a nejprodávanějším albem v Česku bylo "Joyride" z dílny Roxette. Za dvanáct let toho Bravo v Česku stihlo hodně. Vyšlo více než 300 čísel, které si přečetlo několik milionů čtenářů. Některé kapely byly slavné před dvanácti lety a jsou slavné dodnes, po jiných už pes neštěkne. Vyrojily se nové hvězdy a hvězdičky, z nichž mnohé zapadly zpátky někam do vesmíru. Přijdou další osobnosti, další megahvězdy... a Bravo tu bude i nadále pro ně i pro tebe.





Hodnocení: (hodnotilo 7 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info