Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

JavaScript

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Počítače / Informatika > JavaScript
 
Titulek: JavaScript
Datum vložení: 8.2.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
JavaScript
JavaScript je multiplatformní, objektovně orientovaný jazyk. Použití toho scriptu se nyní používá jako interpretovaný programovací jazyk pro WWW stránky, tento jazyk se vkládá přímo do HTML kódu. Tento scriptovací jazyk má opravdu hodně možností většinou se používá pro animace a efekty obrázků.Jeho syntaxe patří do C/C++Java. Slovo Java je součástí tohoto nazvu pouze čistě marketingovích duvodů a s JAVOU má jen společnou syntaxi.
JavaScript byl v roce 1997standardizován asociací ECMA (Europen Computer Manufacturers Association). Nejprve byl JavaScript vyvinut jako název implementace společnosti Netscape, kde byl nejprve vyvíjen pod názvem Mocha. Program v JavaScriptu se obvikle spoustí až po stažení WWW stránky z internetu. Kromě DHTML, se JavaScript používá k psaní pro mnohé aplikace a také, Adobe Acrobat.
Ktomu abychom mohli JavaScript spustit je potřeba prohlížeč webowích stránek, poznámkoví blok, nebo jiný textový editor. Příkazy které JavaScript vyžaduje jsou prováděny na straně klienta, nikoliv na straně serveru, jako třeba u PHP či ASP. Výhodou toho to systému je že nezatěžujeme tolik server jako u ostatních scriptů. Programy vytvořené v JavaScriptu můžou například na stránce zobrazovat datum, čas, otevřít okno nové. JavaScript se také hodně používá pro úpravu grafiky na stránce, nebo loga. JavaScript můžeme také spouštět v operačních systémech Windows, a to pomocí programu Windows Script Host. JavaScript netoleruje záměnu velkého písmenka za malé, proto musíme dávat pozor při psaní příkazu jinak script nebude fungovat.

Vkládání scriptu na stránku
Script píšeme mezi značky . Ty můžete vložit do sekce body nebo do sekce head. Podotýkám základem JavaScriptu je umět alespoň základní jazyk HTML. Vše co tvoříte v JavaScriptu se nazývá script. Tento script můžete dát kamkoli na stránku, nebo na něj vytvořit odkaz. Soubory které sou v JavaScriptu psané samostatně se nazývají .js nebo .jse. Přípona . Js je častější.


・ c..
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info