Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Obraz-Josef Lada

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Český jazyk a Sloh > 311 > 327 > Obraz-Josef Lada
 
Titulek: Obraz-Josef Lada
Datum vložení: 7.3.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Osnova:
I. a)Malba
II.b)Sváteční pohoda
c)Pivo
III. d)Dojem

I. Tento obraz namalovaný roku 1932 Josefem Ladou je velmi nápaditý a probouzí dobrou náladu
II. Obraz se jmenuje Sváteční pohoda a opravdu. Pohoda z obrazu přímo trčí a v hospodě je živo. U pultu stojí jedna jediná žena v hospodě. V ruce svírá džbánek, do něhož šenkýř čepoval pivo. Všichni muži pijí pouze pivo a čtou noviny. Vyprávějí si, co je nového a jak se mají. Jedinci hrají mariáš nebo jinou karetní hru. Prostředí v hospodě je příjemné a útulné.
III. Můj celkový dojem z obrázku je pohodový a rozmanitý. Líbí se mi pozadí i popředí. Zaujal mně nenápadný pejsek na levé straně a kočička na pravé straně. Dřevěný pult a svítilna jsou pro tuto dobu typické.





Hodnocení: (hodnotilo 103 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info