Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Charakteristika pohádkové postavy - Sněhurka

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Český jazyk a Sloh > 311 > 327 > Charakteristika pohádkové postavy - Sněhurka
 
Titulek: Charakteristika pohádkové postavy - Sněhurka
Datum vložení: 10.4.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Její tvář sněhově bílá je, jen líčka září. Vlasy černé jak uhel a oči, oči jak studánky. Rty má rudé jak kapky krve, tvářička jemná jak hedvábí plná štěstí a radosti. Od pohledu dívka jak panenka krásná a bez chyby. Postava štíhlá jak proutek, ruce plné lásky a vstřícnosti. Bytost tak ctnostná, hodná královny. Je to však teprve jen mladé děvče, což má v životě starosti. Potýkat se musí se zlou matkou, však neztrácí štěstěny.
Z domu byla vyhnána nelítostně a někde v hloubi lesa, snad na konci světa, sedm přátel získala a do srdce vmísila se jim snadno. Vskutku ji přijali radostně, vlídně a nezištně. Ona však pomáhá: pere, stele, peče, vaří, co jí jen ruce stačí. Práce ji v rukou jenom hraje, a k tomu si zpívá a hraje. Její hlas je jak balzám na duši a vše na co pohlédne, pookřeje a rozkvete. Prostě dívka nejlepších vlastností, nejenom v okolí.





Hodnocení: (hodnotilo 287 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info