Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Rakovina - choroba, která nemá slitování

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Český jazyk a Sloh > 311 > 327 > Rakovina - choroba, která nemá slitování
 
Titulek: Rakovina - choroba, která nemá slitování
Datum vložení: 12.7.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Je důležité si uvědomovat, co tato nemoc obnáší. Jsou to velice nepříjemné bolesti a zhoršený psychický stav. Tomuto onemocnění lze předcházet častým onkologickým vyšetřením a zejména pečováním a !chráněním! našeho těla. Lidé trpící touto chorobou musí podstupovat radioaktivní ozáření (jiné než škodící našemu zdraví) a různým operacím. Některé případy končí i sebevraždou z důvodu psychického vyčerpání a bezmoci. V nynější době byla prevence této choroby podporována "Žlutým kvítkem", jako symbolem naděje na uzdravení. U této nemoci je naděje na uzdravení vysoká, podle toho jak silný má jedinec svůj organismus, jakého typu je nádorové onemocnění, ale především tu hraje největší roli čas. Například rakovina kůže. Její podoba bývá znázorňována černými nebo také hnědými skvrnami na pokožce, zvanými melanomy. Někdy je také právě těžké rozeznat melanom od kožního znaménka. Jestliže jedinec přijde se svým problémem včas, nemusí mít takové komplikace, jako když přijde pozdě. S rakovinou kůže se lidé potýkají čím dál tím víc a víc. Je to kvůli škodlivému UV záření ze slunce, které ozonová vrstva nestíhá rozptylovat. Lidé se čím dál tím víc vystavují "bombardování" slunečního záření, ale problém je v tom, že se lidé nenatírají důkladně silným opalovacím krémem. Musí si uvědomit, že nápor takového škodlivého svitu není pro jejich tělo vůbec dobré, a proto se musejí více chránit. Lék na tuto chorobu není, protože existují jen léky, které působení rakoviny potlačí. Lék na rakovinu (MŮŽE) zmírnit psychické stavy, bolesti, nevolnost, atd. Jinak je tato choroba vyskytující se nyní už po celé planetě hrozbou pro celé lidstvo.





Hodnocení: (hodnotilo 57 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info