Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Měsíc

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Fyzika > 302 > Měsíc
 
Titulek: Měsíc
Datum vložení: 15.4.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Měsíc je přirozená družice Země. Povrch Měsíce je zbrázděn malými i velkými krátery - stopami po dopadu menších vesmírných těles. Na Měsíci není žádný vzduch, žádná voda, žádný život. Měsíc nemá vlastní světlo, pouze odráží sluneční paprsky. Měsíc nám ukazuje jen jednu polokouli. Když je celá osvětlená Sluncem, je Měsíc v úplňku. Je-li ve stínu, je Měsíc v novu a my ho nevidíme. Svou přitažlivou silou způsobuje Měsíc příliv a odliv pozemských oceánů. Doba obletu Měsíce kolem Země trvá necelých 28 dní-přibližně jeden kalendářní měsíc.





Hodnocení: (hodnotilo 115 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info