Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Bahamy

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Zeměpis > 307 > Bahamy
 
Titulek: Bahamy
Datum vložení: 21.4.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Bahamy nejsou součástí Antil a jsou korálového původu. Alfabetizace na Bahamách je asi 98%. Ženy se tam dožívají asi 77 a muži 68 let. Náboženství se na Bahamách vyznává především křesťanské. Úřední jazyk je angličtina a měna je americký dolar. Obyvatelstvo je složeno z 85% černochů a mulatů a 15% bílých. 30% obyvatelstva pracuje ve službách.

Hospodářství: Baham se zakládá především na turistickém ruchu, který tvoří asi 50% hrubého národního produktu, výrobě třtinového cukru, cementu a léků. Důležitý je i lov humrů.

Zemědělství: se orientuje na pěstování třtiny, citrusů a zeleniny.

Nerostné bohatství: Významná je především těžba soli a argonitu.

Dějiny: Jeden z bahamských ostrovů byl pravděpodobně prvním místem, kam vkročil Kolumbus. Bahamy ovšem nebyly Španěly nikdy kolonizovány ( byly podnikány pouze nájezdy na otroky) a první kolonizátoři byli až Britové v 18tém století, ale osady zničili Španělé a Francouzi. Poté o ostrovy začali jevit zájem piráti, ale Britové si zjednali pořádek a ostrovy jim již zůstaly. Dnes jsou součástí BSN.





Hodnocení: (hodnotilo 70 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info