Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Maledivy

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Zeměpis > 307 > Maledivy
 
Titulek: Maledivy
Datum vložení: 21.5.2011

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Základní údaje: Rozloha- 298 km²
Hl. město- Malé (104 000 ob.)
Počet obyvatel- 349 000
Úřední jazyk- divechi (maledivština)

Pojeďte se s naší cestovní kanceláří podívat na korálové souostroví Maledivské republiky. Maledivy leží jihovýchodně od Indie v Indickém oceánu. Maledivy se skládají asi ze 19 hlavních nízkých korálových ostrůvků, ale celkem jich se skládají z 1196 malých ostrůvků. Jednoznačně největším a hlavním městem je Malé. Domluvíte se zde ve světě nepoužívaným jazykem maledivištinou, ale také anglicky, protože Maledivy byli dříve pod britskou samosprávou. Maledivy hospodářsky především z turistiky a rybolovu.

Na Maledivy se musíte určitě podívat kvůli moři, které je impozantní a překrásné díky mělký mořským atolům vznikajících zde nad korály. Překrásné moře a prostředí najdete na málo místech naší planety. Maledivy jsou proslulé dřevěnými moly, na kterých jsou různé chatičky z přírodních materiálů.
Na Maledivách je veliké bohatství korálů a mořských rostlin, které jsou velmi překrásné a chráněné. Živočichové jsou to hlavně ve vodě díky rostlinám a mělkým vodám. Počasí je tropické, protože Maledivy leží téměř na rovníku. Počasí se zde může velmi rychle změnit na tropické bouře nebo se stát nějaké přírodní katastrofy apod., z toho důvodu, že jsou Maledivy na úplně otevřeném moři.





Hodnocení: (hodnotilo 4 čtenáři)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info