Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Britney Spears

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Britney Spears
 
Osobnost: Spears Britney
Datum vložení: 29.6.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Dcera Lynne, učitelky na základní škole, a Jamieho, pracovníka ve stavebním průmyslu. Od čtyř let zpívala v místním kostele. V osmi letech Britney odjela do Atlanty na konkurz do Disneyova Mickey Mouse klubu (Mickey Mouse Club). Tam sice tehdy neuspěla, protože tvůrci tohoto pořadu ji považovali za příliš mladou, než aby v něm mohla vystupovat. Přesto si jí všiml jeden z producentů a pomohl jí najít agenta v New Yorku.

Doprovázená matkou a mladší sestrou strávila Britney několik letních prázdnin studiem v Professional Performing Arts School. V roce 1991 si zahrála v broadwayském představení Ruthless nastudovaném podle thrilleru The Bad Seed z roku 1956. V jedenácti letech se úspěšně stala členkou Disneyova Mickey Mouse klubu.

Na sezony roku 1993 a 1994 bydlela v Orlandu na Floridě, kde si zahrála v dětské show jako například tehdy dvanáctiletí Justin Timberlake a Joshua "JC" Chasez - nynější členové skupiny 'N Sync a dále třeba Nita Booth (Miss Virginia 1998) nebo Ryan Gosling z Mladého Herkula.

Po zrušení Disneyova Mickey Mouse klubu začala chodit na střední školu doma v Luisianě. Po roce studia začala toužit znovu po vystupování a vrátila se zpět do New Yorku. Kde se seznámila s producentem Ericem Fosterem Whitem, který dříve pracoval s Boyzone, Hi-Five a Whitney Houston. Stále pokračovala ve středoškolském studiu za pomoci soukromých učitelů.

Začátkem roku 1998 bylo Britnino první album hotovo. Do obchodů se dostalo v lednu (...Baby One More Time) a to byl pro Britney osudový okamžik - bleskově se vyhouplo do čela snad všech světových hitparád.

Získala si fanoušky také dobrou marketingovou strategií, když zpívala v supermarketech a nechala zřídit bezplatnou telefonní linku, na níž se hráli její písně. Její vzhled školačky, blonďaté culíky a těsný svetřík ve videoklipu Baby One More Time si našel okamžitě milióny fanoušků.





Hodnocení: (hodnotilo 36 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info