Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Lyzičko Ruslana

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Lyzičko Ruslana
 
Osobnost: Lyzičko Ruslana
Datum vložení: 19.3.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Ruslana:
Vlastním jménem Ruslana Lyzičko. Narodila se 24.dubna 1974 v ukrajinském městě Lvov. Začala zpívat ve 4 letech, nejprve v dětské skupině Orion, později v dětském souboru Smile. Po skončení studia na hudební škole studovala vysokou školu ve Lvově. Ruslana je kromě vynikající zpěvačky také profesionální pianistka. Je první novodobá ukrajinská zpěvačka, které se podařilo prorazit na západ. Ruslana získala v září 2004 ocenění na prestižních World Music Awards v Las Vegas. Jejího alba se na domácí půdě prodalo 250 000 kopií. Ale od května ji zná celá Evropa, když vyhrála poslední ročník Eurovize s písničkou Wild Dances. Ruslana je autorkou hudby všech skladeb na albu. Potrhané šaty z kousků kůže a kovu jsou oděv, který chce navrhovat dokonce pod vlastní značkou. Její silný vokál, originální projev, choreografie a nakonec i píseň Wild Dances je to, čím ohlušuje evropské metropole a "okupuje" první místa hitparád. Kde to všecko začalo? Velkým výkřikem na letošních cenách Eurovize, kde odstartovala svoje divoké vystoupení. Doslova ryla vzduch, krájela ponurou atmosféru, kterou do té doby před ní předváděli nudní zpěváci. Výhra velké ceny Eurovize 49. ročník evropské pěvecké soutěže korunovala úspěch zpěvačky Ruslany. Její aktuální album prodejem získalo už platinu. Ze skladbou Wild Dances a týmem tanečníků za zády "obsadila" Turecko, kde se soutěž konala! Manžel Alex pomáhá Ruslaně realizovat představu o dynamické taneční choreografii. Při vystoupení na soutěži dokonce na ni žárlil a vyčítal si, jak "nešetrně" z ní udělal sexy amazonku. Její hudba je velmi exotická a lidové motivy jsou neoposlouchané, hudební nástroje originální. Díky tomu má pověst kreativní muzikantky. Je diplomovaná klavíristka a dirigentka.





Hodnocení: (hodnotilo 32 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info