Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Burrell Orville Richard (Shaggy)

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Burrell Orville Richard (Shaggy)
 
Osobnost: Burrell Orville Richard (Shaggy)
Datum vložení: 15.5.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Shaggy
Původním jménem Orville Richard Burrell. Narodil se 22. října 1968 na Jamaice a letos oslaví své 39. narozeniny. Je to diskjockey, který převzal svou přezdívku od známé postavičky z kresleného seriálu Scooby-Doo. Pozoruhodný je jeho výrazný subbaritone hlas. Jeho rodina emigrovala do USA do New Yorku v roce 1978. V roce 1988 nastoupil do americké armády a účastnil se bojů v Perském zálivu. Po návratu v roce 1993 začala jeho hudební kariéra vydáním první desky Pure pleasure s hitem “Oh Carolina“. V roce 1994 vyšlo jeho další album Original Doberman. První zviditelnění přišlo v roce 1995 s albem Boombastic, které prodejem získalo platinu a v americké Hot 100 (hundred) umístilo s písní Boombastic na druhém místě a v britských hitparádách dokonce na místě prvním. To hlavní ale teprve mělo přijít. V roce 2000 vydal album Hot shot, na kterém byly kromě jiných i písně Angel a I Wasn’t Me, které se obě umístily v americké Hot 100 na prvních místech a britských hitparádách také. Pro zajímavost v australských hitparádách se také umístily na prvních příčkách.
Z dalších alb jmenujme například Lucky Day vydané roku 2002 se umístilo na 24. místě a prodejem zísalo zlato. Celkem za svou dosavadní hudební kariéru vydal 11 alb.





Hodnocení: (hodnotilo 37 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info