Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Streisand Barbra

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Streisand Barbra
 
Osobnost: Streisand Barbra
Datum vložení: 8.6.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Narozena 24.4.1941 v New Yorku. Vyrůstala ve skromných poměrech v Brooklynu. Svého otce, středoškolského učitele angličtiny a dějepisu, nepoznala, protože zemřel 15 měsíců po jejím narození. Po maturitě na Erasmus High School pracovala jako telefonistka, uvaděčka v kině a navštěvovala několik hereckých kurzů najednou. Byla dvakrát vdaná. Její první manžel byl herec Elliott Gould, se kterým má jednoho syna Jasona. Její druhý manžel je James Brolin, spolu nemají žádné děti, zatímco James má dvě děti z prvního manželství a jedno z druhého manželství. Vítězstvím v pěveckém konkurzu v Greenwich Village si zajistila angažmá v nočních klubech Bon Soir a The Blue Angel. Upozornila na sebe 1962 menší rolí ošklivé sekretářky Yetty Tessye Marmelsteinové v broadwayském satirickém muzikálu Harolda Romea a Jeroma Weidmana. Své mimořádné pěvecké dispozice ve spojení s hereckými. Souběžně s pěveckou kariérou, v níž dosáhla jako všestranná interpretka světové popularity, se věnovala také hereckým aktivitám před film. kamerou, kde ztělesňovala nejčastěji výstřední, temperamentní, ztřeštěné, ale šarmantní a dobrosrdečné hrdinky: známá zprostředkovatelka styků a sňatků, vdova 1969 spoluzaložila produkční film. společnost First Artists Productions a posléze se sama stala producentkou v rámci své vlastní společnosti Barwood Films. 1983 debutovala jako režisérka nostalgickým muzikálem na motivy povídek Isaaca Bashevise Singera Yentl, na němž se podílela i scenáristicky a vytvořila v něm titulní part židovské dívky Yentl, která v touze po vzdělání a naplnění milostných citů poruší dokonce starobylé zákony a náboženské mravy tím, že se vydává za chlapce. Její druhý režijní pokus, stejnojmenná film. adaptace románu Pata Conroye Pán přílivu, kde si zahrála židovskou psychiatričku Susan Lowensteinovou, byl v sedmi kategoriích pouze nominován na Oscara 1991. Také bezúspěšně se ucházela o Zlatý glóbus 1996 za hlavní roli zakoplexované univerzitní profesorky Rose Morganové, jejíž manželství na inzerát s kolegou z téže školy. 1965 získala cenu Emmy za svou TV show My Name Is Barbra (Jmenuji se Barbra) a laureátkou ceny Emmy se opět stala 1995 za pořad Barbra - The Concert; spolu se skladatelem Paulem V létě 1992 pobývala v Praze a Českém Krumlově při příležitosti natáčení filmu Yentl.





Hodnocení: (hodnotilo 1 čtenář)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info