Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Jackson Michael

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Jackson Michael
 
Osobnost: Jackson Michael
Datum vložení: 25.6.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Michael Jackson - Král popu

Narodil se 29.srpna 1958 v městě Gary, ve státě Kalifornia jako sedmé z devíti dětí. Setkával se s hudbou již od dětství. Nejprve jeho otec a strýc měli svou hudební skupinu jménem Sokolové. Jeho první úspěch byl po nástupu do školy, kdy každý z žáků měl něco předvést a on se rozhodl pro zpěv, zpíval muzikálovou píseň "Climb Ev‘ry Mountain".

První skupina, ve které účinkoval, se jmenovala Jacksons. Pak se přejmenovali na Jacksons 5, a později přijali své původní jméno. Po zpívání v různých nočních barech a klubech vystupovali v "Ed Sullivan Show", což byl nedělní večerní varietní program, ve kterém Amerika také poprvé viděla Beatles a Elvise. V šedesátých letech vystupovali v chicagských podnicích. V této době nahráli svou první desku – BIG BOY. Tato deska měla velký úspěch. Singl I Want You Back na několik týdnů vytlačil z hitparád a žebříčků dokonce Beatles
V roce 1970 vychází během dvanácti měsíců čtyři desky DIANA ROSS PRESENTS THE JACKSON 5, ABC, THE JACKSON 5 CHRISTMAS ALBUM a THIRD ALBUM. V roce 1971 k nim přibyly další tři. Trh i posluchači se ale brzy nasytili a osvědčené triky přestaly zabírat. Skupina se nakonec rozpadla a Michael Jackson se roku 1979 vydává na svou sólovou kariéru.

V jeho prvním samostatném albu OFF THE WALL prokázal smysl pro rytmiku, absolutní nasazení, taneční eleganci a výrazný pěvecký projev. Zdaleka nejúspěšnějším albem se však stalo album THILLER. Celkem se prodalo padesát milionů kusů, což je absolutní světový rekord. Velkého úspěchu zpěvák dosáhl i s albem DANGEROUS a HISTORY.
Ocenění na sebe nenechala dlouho čekat. V roce 1993 dostal cenu Grammy v kategorii legenda a roku 1995 se při posledním udílení cen World Music Awards ocitl na první příčce dokonce pětkrát.

Jeho osobní život není až tak pestrý jako jeho kariéra. V roce 1994 se žení s dcerou Elvise Presleyho Lisou Marií. Jejich manželství dlouho nevydrželo, brzy se rozešli. V roce 1996 se opět žení se svou přítelkyní Debbie Roweovou, se kterou má dvě děti.
Přestože se Michael Jackson nemůže pochlubit dokladem o ukončení základní školní docházky, schopnost zpívat, zaujmout i dojmout posluchače hlasem a vysoce profesionálním pohybem, nemůže popřít i jeho sebezarytější nepřítel. Patří mezi nejúspěšnější a nejprodávanější zpěváky v celosvětovém měřítku.

Zajímavosti: Když se Michael narodil, měl černou pleť. Jak dospíval takzvaně blednul, až se nechal přebarvit na světlou pleť.
V posledních 10ti letech obětoval celkem 50 000 000 mil. dolarů na všelijaké akce s dětmi.
V novinách se objevovaly různé články o tom, že Michael pohlavně zneužíval chlapce.
Také si nechal udělat plastiku nosu, aby nevypadal ošklivě před svým synem.





Hodnocení: (hodnotilo 468 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info