Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Anastacia

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Anastacia
 
Osobnost: Anastacia
Datum vložení: 12.7.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Anastacia
27. září 2005 19:46 ´

Anastacia Newkirk se narodila broadwayské herečce a otci, který zpíval na východním pobřeží USA. Své nadání a touhu být umělcem má přímo v krvi.
Anastacia tvrdí, že jako dítě nechtěla být zpěvačkou, ale jinak to snad ani dopadnout nemohlo, už od malinka s mámou zpívala písničky Barbry Streisand a Eltona Johna.
Anastacia se v mládí věnovala i tanci. Její časté tancování v klubech zaujalo jednoho producenta, který se jí zeptal, jestli také umí zpívat. To se událo v roce 1998, když ji manažer pomohl vystoupit v pořadu The Cut, který ji změnil život. V této show bylo 160 soutěžících a Anastacia se probojovala do první desítky. Přestože nevyhrála, zapůsobila na mnoho umělců. Jedním z nich byl Michael Jackson, se kterým se seznámila. Po schůzce s pracovníky několika vydavatelství podepsala smlouvu s firmou Epic Records.

Zanedlouho po podepsané smlouvě Anastacia vydává své debutové album "Not That Kind"(13.6.2000), které uvedla singlem "I'm Outta Love". Její výrazný hlas s velkým rozsahem, který je velmi ojedinělý pro bílou ženu, si získal jak posluchače, tak i hudební kritiky. Okamžitě dobyla Evropu a díky zlatým, platinovým a multiplatinovým prodejům debutového alba ve více než dvanácti zemích byla brzy označována za mezinárodní hvězdu první velikosti. Alba "Not That Kind" se v těchto zemích prodalo více než pět miliónů nosičů. Na tomto albu spolupracovala s Ricem Wakem (dříve spolupracoval s Mariah Carey a Celine Dion).

Za svůj výkon získala ocenění Best New Artist na World Music Awards 2001 a nominaci ve stejné kategorii na MTV Europe Music Awards.
Druhém album "Freak of Nature" se natáčelo v Sony Music Studios v New York City. Stejně jako u debutu se při jeho natáčení Anastacia sešla s producentem Rickem Wakem.

Anastacia má na zádech vytetovaný egyptský symbol věčného života obklopený sluncem.





Hodnocení: (hodnotilo 38 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info