Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Hilton Paris

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Hilton Paris
 
Osobnost: Hilton Paris
Datum vložení: 6.5.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Paris Hilton,vysoká blonďatá miliardářka, se narodila 17. února 1981 Rickovi a Kathy Hilton. Je nejstarší vnučkou Conrada Hilton, zakladatele impéria hotelů Hilton, jejichž současná hodnota se odhaduje na 300 milionů amerických dolarů. Děda Paris Hilton, Barron Hilton junior, byl prvním z mnoha manželů Elizabeth Taylor. Mladší sestra Paris Hilton Nicky je spoludědičkou jejich nezměrného bohatství.

Paris Hilton vyrůstala jako v bavlnce. Rodiče po ní pojmenovali rodinné casino v Las Vegas. Na své 21. narozeniny v roce 2002 uspořádala pět velkolepých party v New Yorku, Las Vegas, Londýně, Hollywoodu a Tokiu. Na vlastní pěst se rozhodla prosadit až v roce 2000 jako modelka. Paris Hilton se brzy na to začala objevovat na stránkách známých amerických časpisů GQ, Vanity Fair nebo FHM.

Paris se stala mediální hvězdičkou, o kterou měl tisk zájem hlavně v souvislosti se vztahem s hollywoodskou star Leonardem DiCapriem. Další, s kým Paris Hilton měla nějaký ten románek, byli boxer Oscar de la Hoya, herci Edward Furlong a Tommy Hilfiger nebo model Jason Show. Způsobila také několik faux pas, když například předbíhala ve frontě na dámy s výmluvou, že se jenom na sebe chtěla podívat do zrcadla, nebo když tancovala na party na baru nahoře bez.

V roce 2001 se Paris Hilton objevuje ve filmu Bena Stillera Zoolander. Vidět ji jako herečku můžeme také ve filmu QIK2JDG nebo The Hillz, ve kterém hrál i její přítel Jason Shaw. V roce 2003 se účastnila reality show společnosti Fox s názvem The Simple Life (Snadný život). Ještě téhož roku byla uveřejněna videonahrávka z roku 2000, kde se tehdy devatenáctiletá Paris Hilton milovala se svým bývalým přítelem Rickem Solomonem.

Paris Hilton společně se svou sestrou navrhla limitovanou kolekci peněženek tokijské firmě Samantha Thavasa. Věnuje se rovněž charitativnímu projektu Hračky dětem. Její pokus vytvořit vlastní modelingovou firmu a kolekci kosmetiky bohužel nevyšel. Roku 2004 se stala Paris Hilton spolumajitelkou nočního klubu Club Paris v americkém Orlandu.

V květnu roku 2005 oznámila Paris Hilton zasnoubení s řeckým milionářem Parisem Latsisem, rok na to se ale oba Parisové rozešli. Ve stejném roce natočila horor Dům voskových figurýn. Její první hudební album vyšlo v roce 2006.

Paris Hilton mediálně zazářila hlavně poslední aférou. Byla odsouzena za opakovanou jízdu v opilosti ke 45 dnům vězení v kalifornské ženské věznici s dozorem.





Hodnocení: (hodnotilo 6 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Hilton Paris Hilton, Paris 245 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info