Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Lucie Bílá

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Lucie Bílá
 
Osobnost: Bílá Lucie
Datum vložení: 15.4.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Povolání: Herečka, zpěvačka
Věk: 43
Datum narození: 7. 04. 1966
Místo narození: Otvovice, Československo
Znamení: Beran
Lucie Bílá se ještě jako Hana Zaňáková narodila ve středočeských Otvovicích.
Hodiny zpěvu absolvovala již na LŠU (dnešní ZUŠ). Dříve, než se proslavila na poli showbyznysu, vyučila se dámskou krejčovou. První zkušenosti na hudebních pódiích získávala jako členka skupin Rock-Automat a Arakain.

V 80. letech si ji všiml producent Petr Hannig, vymyslel jí pseudonym Lucie Bílá a napsal jí písně Neposlušné tenisky a Horší než kluk. Pořádný úspěch ji teprve čekal v příštím desetiletí, kdy prošla nejznámějšími muzikály uváděnými v Česku (Les Misérables, Dracula, Krysař…), vydala řadu sólových alb, podílela se na několika filmech (jako zpěvačka i jako herečka) a po několik let se pevně držela na výsluní popularity ve výroční anketě Český slavík.

V roce 1996 porodila příteli Petru Kratochvílovi syna Filipa, ale partnerství neudržela. Petr Kratochvíl zpěvačku opustil s finalistkou Miss ČR 1992 Pavlínou Babůrkovou, se kterou má v současné době pět dětí.

V roce 2002 se nakrátko provdala za hudebníka Stanislava Penka. Po rozvodu nějaký čas žila jen se svým synem Filipem. V roce 2006 se provdala podruhé, jejím manželem se stal muzikant – Václav "Noid" Bárta. Dne 1. září 2008 byl oficiálně oznámen jejich rozchod.

Muzikálové role:
2009 Carmen: Carmen
2003 Romeo a Julie role: Julie
2000 Johanka z Arku role: Johanka
1996 Krysař role: Agnes
1994 Drácula role: Lorraine
1993 Zahrada rajských potěšení role: Žena Heronýma Bosche
1992 Bídníci role: Epolína





Hodnocení: (hodnotilo 45 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info