Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Metallica

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Umění a Hudba > 310 > Metallica
 
Titulek: Metallica
Datum vložení: 7.4.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Kapela vznikla na přelomu února a března 1997. Zakládajícími členy jsou Martin Sedlák (baskytara), Járid Snášel (kytara) a Tomáš Kolkop (bicí). V tomto prvotním složení začala kapela hrát první skladby jako Seek And Destroy, For Whom The Bell Tools, Sad But True nebo Enter Sandman. Brzy tříčlenné složení nepostačovalo požadavkům nově vznikajících skladeb, a proto byl v polovině dubna 1997 požádán o spolupráci kytarista v té době již zaniklé kapely Shark Vladimír Koblovský. V tomto složení začaly skladby dostávat svou pravou tvář. Vyvstal tu však další problém, který byl patrný již na začátku, a to kvalitní zpěv. Na počátku června 1997 se naskytla příležitost "ulovit" zpěváka skupiny Mortiana, po kterém se Metallica Revival poohlížela již na začátku svého vzniku. Po velkém naléhání se zpěvák Aleš Navrátil připojil k této partě a od tohoto okamžiku již kapele nic nebránilo vydat se kupředu. Během července dala kapela dohromady první hodinu a půl dlouhý repertoár pro letní a podzimní koncertní vystoupení. V tomto období se prováděly již jen drobné kosmetické úpravy koncertních verzí skladeb. Po odehrání první sady koncertů se kapela setkala s úspěchem, který ani sami členové kapely nečekali. Během následujících měsíců si kapela pospíšila s tvorbou nových skladeb. Vytvořila 2-3 hodinový koncertní program. Dnes má již kapela odehrán velký počet koncertů ve známých i méně známých rockových klubech v celé České republice. Na koncertech se schází všichni obdivovatelé kapely Metallica. Na své si přijdou jak skalní fandové, tak i ti, kteří znají tuto hudbu méně. Na koncertech Metallica Revival zazní většina největších "bomb" z let minulých, ale i ze současné tvorby kapely od agresivnějších Harvester Of Sorrow, King Nothing přes rychlé Ain't My Bich, Master Of Puppets po skladby pomalejší jako The Memory Remains, Welcome Home, Nothing Else Mathers. Metallica Revival zachycuje průřez celou tvorbou kapely Metallica.





Hodnocení: (hodnotilo 55 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info