Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Offspring

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Umění a Hudba > 310 > Offspring
 
Titulek: Offspring
Datum vložení: 7.4.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Tohle seskupení vzniklo v roce 1974 původně pod názvem Manic Subsidal.

"Tenkrát můj starší bratr dotáhl domů nějaké desky místních kapel jako Agent Orange, The Adolescents, T.S.O.L. nebo Social Distortion. Jejich muzika mi otevřela oči, bylo v ní tolik energie a melodií. Do té doby jsem se věnoval hlavně studiu. Jednou za čas jsme si zašli s kámošem někam zařádit, jinak nic zvláštního. Tohle byl zlom." přiznává Dexter Holland, leader The Offspring.

Hudební chtíč založit kapelu naplno v Dexterovi propukl po shlédnutém vyprodaném koncertu Social Distortion. Společně s kamarádem ze sousední školy Gregem Krieselem se rozhodli založit vlastní kapelu s již zmiňovaným názvem Manic Subsidal. "S Gregem jsme si bezvadně rozumněli a skupina vlastně vznikla po jednom dni zkoušení. Hrát jsme tenkrát moc neuměli. Sehnali jsme ještě dva kluky a zahájili útok na okolní kluby." Do kapely přišel nový kytarista Noodles. Když se původní bubeník rozhodl dát přednost studiu medicíny, přichází 16-tiletý klučina Ron Welty a kapela si mění jméno na The Offspring.

"Dobře si vzpomínám na to, když jsme jeli na naše první turné. Museli jsme u Ronových rodičů požádat o svolení. Ani se nedivím, že se jim moc nechtělo pustit své dítě někam s bandou punkerů. Nakonec jsme je přemluvili. Vyrůstali jsme ve městě surfařů a pláží, takže nás ta pořádná punková horečka nezasáhla. Kdybychom vyrůstali třeba v Berkeley (odtud jsou například Green Day), byla by to asi úplně jiná story. Někdy jsem byl na moje rodiče naštvaný a litoval toho, že patříme ke střední vrstvě a nejsme chudí."

Koncertů přibývalo, také jejich jméno se už pořádně rozletělo do okolí. Koncem osmdesátých let však v okolí LA frčel docela jiný styl - thrash metal. O punk rockové vyholence neměla žádná firma valný zájem. The Offspring vytrvali a v roce 1989 se jim naskytla první možnost nahrát svůj debut u jedné malé firmy. Stejnojmenný debut The Offspring vyšel ještě v témže roce. Prodalo se ho asi 10 000 kusů, což nebylo na tehdejší poměry málo. Následovalo první klubové turné a podpis smlouvy s firmou Epitaph.

V roce 1992 vychází jejich druhé album Ignition. Od svého debutu se The Offspring podstatně zlepšili. Jejich jméno se na punkové scéně docela dobře zabydlelo. V roce 1994 vychází zlomové album Smash, které se může právem zařadit mezi ta dílka, která způsobila nebývalý zájem o punk. The Offspring točí dvě videa: Come Out and Play a Self Esteem, které se stávají hity na MTV.

Začíná koloběh turné, focení, rozhovory...

Když z vás média udělají hvězdy, nic proti tomu nezmůžete. Nechtěli jsme, aby se z nás stala plakátová kapela. Maximálně jsme se věnovali koncertování."

Čísla prodeje alba Smash se však stále šplhala nahoru a zastavila se až na hranici Dvanácti miliónů. Popularita však s sebou nese i stinné stránky. Lidé jsou od přírody závistiví a velice rychle mění svůj názor.

"S Green Day jsme se znali hodně dlouho. Když jsme začali prodávat v milionových nákladech, přestali se s námi bavit. Osobně jsme se nijak nezměnili, ostatní však změnili pohled na nás."

Album Ixnay on The Hombre už nebylo takovým trhákem jako jeho předchůdce. Pět miliónů prodaných nosičů je však úspěch. Opět probíhá turné.

V mezičase Dexter Holland zakládá společně s Jello Biafrou charitativní organizaci FSU.

17.11.1998 vychází nejnovější album "Americana".

Lednová návštěva The Offspring v České republice se odehrávala 27.1.1999 v Praze.





Hodnocení: (hodnotilo 38 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info