Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Malomocnost prázdnoty

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Umění a Hudba > 310 > Malomocnost prázdnoty
 
Titulek: Malomocnost prázdnoty
Datum vložení: 10.7.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Malomocnost Prázdnoty

Malomocnost prázdnoty je další legendou české punkové scény. Ale bohužel pomalu upadá v zapomnění. Sehnat o této kapele nějaké informace a alba, je téměř nemožné!! Skupina pocházela z Mostu,kde se roku 1995 zformovala. V současnosti skupina už neexistuje, ale přesto stihla vydat čtyři vydařená alba.

Skupinu tvořili Pisky(bicí), Kouba(basa), Zvíře(kytara) a Filda(zpěv). V této sestavě vydávají svoje první album Zkurvená generace. Zanedlouho nahrazuje dosavadního basáka Peprník a přichází na svět již druhé album Pátek třináctýho. Po menší pauze zapříčiněné zraněním kytaristy vydává debutové album Přestaň věřit a stává se známou po celé České republice. Na jaře roku 1998 odchází Peprník a kapela se rozpadá. Ještě v roce 2003 absolvuje skupina tour po České republice, ovšem již bez bubeníka, a 12.9. hraje Malomocnost prázdnoty naposledy v Praze ve Vagónu. Jejich hudba je klasicky punková-jednuduchá, líbivá a nebojí se experimentovat(menší sóla,objevuje se i klasická kytara místo elektrické apod.). Zásadní postavení v jejich tvorbě měla basová kytara,která se odprostila z klasického doprovázení elektrické kytaru a dostává se tak do popředí. I jejich texty jsou opravdu dobré a hlavně jsou o něčem. Inspiraci nacházeli v punkových dogmatech jako je:nesouhlas s válkami(Maruška), s fašismem (Fuck šos), s utlačováním druhých,objevují se i písničky proti disku (Diskofilie). A proto je to také jedna z nejvyhledávanějších punkových skupin u nás.

ALBA
Zkurvená generace (live 1996)
Pátek třináctýho (1996)
Přestaň věřit(1997)
Děti země (1998)





Hodnocení: (hodnotilo 42 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info