Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Jackson"50 cent" Curtis

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Jackson"50 cent" Curtis
 
Osobnost: Jackson"50 cent" Curtis
Datum vložení: 24.8.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Jméno: 50 Cent
Pravé jméno: Curtis Jackson
Narozen: 6.července 1976, Queens, New York
Hmotnost: 175 liber (78 kg)
Výška: 5´15´´ (180 cm)
Stav: Svobodný
Matka: Sabrina Jackson (zemřela, když mu bylo 8 let)
Otec: Neznámý
Syn: Marquis (narozen 1997)
Vzdělání: Nedokončená střední škola (Andrew Jackson High School), školu nedokončil kvůli pobytu ve vězení.


Curtis Jackson se narodil 6. července roku 1976 v New Yorku do "čtvrti drog". Neměl otce a jeho matka dealovala drogy, později byla zavražděna. Vyrůstal u prarodičů ve čtvrti Queens. 50 Cent se zapletl s drogami, dealoval crack. V té samé čtvrti bydlel Jam Master Jay z Run-DMC. Měl vlastní studio, a tak přivedl Centa k rapu. Jeho počátky nebyly slavné, nerozuměl formátu skladby, naučil se refrén, a pak to ostaní. Jako první vydavatelství si vybral JMJ Records. Pak se seznámil s prezidentem Columbia Records, takže to bylo jeho druhé vydavatelství. S ním vydal album "Power of the Dollar". Z nehož se prosadil singlem "How To Rob". V dubnu 2000 byl před domem své babičky postřelen, padlo 9 ran z pistole ráže 9mm. Byl střelen do ruky, tváře a hrudi. O pět měsíců později dal výpověd vydavatelství Columbia Records. Začal spolupracovat s Sha Money XL. Nahrál 30 písní, které v roce 2001 vydal na kompilaci "Guess Who's Back". Jeho další album "50 Cent is the Future", které vydal v roce 2002 materiálně podpořil Jay-Z. A právě toto CD se dostalo na stůl komu jinému než Eminemovi. Eminem si ho okamžitě oblíbil. Eminem kontaktoval "hitmakera" Dr. Dre.50 Cent se s nimi spojil, a tak vznikl hvězdný tým. Cent teď měl daleko lepší možnoti pod labely Aftermath/Shady/Interscope, které kryje Universal Music. Em a Dre vůbec nezaháleli a začala spolupráce na Centovo nové album "Get Rich Or Die Tryin", což se dělo v roce 2002. 6. února roku 2003 vychází album "Get Rich Or Die Tryin" z něj je první singel "In Da Club" jenž rapera, co si říká "50 Cent", vystřelil na rapový vrchol.

50 Cent je "hudební umělec", jeho žánr je Crossover Rap/Hip-Hop. Nejdříve se živil jako drogový dealer. Přitom rapoval. V roce 2000 se dostal z undegroundu a debutoval se singlem "How To Rob" z alba "Power of the Dollar". Pak podepsal smlouvu s Eminemovým vydavatelstvím a stala se z něj "RAPOVÁ HVĚZDA".





Hodnocení: (hodnotilo 126 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info