Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Kachna divoká

Titulek: Kachna divoká
Datum vložení: 18.8.2006
 

 

Kachna divoká je nejznámější a nejpočetnější plavoucí kachna. Její původní plocha výskytu zahrnuje Eurasii, severní Afriku a severní Ameriku. Úspěšně byla vysazena i na Novém Zélandu a jihovýchodní Austrálii. Její tělo měří 50 - 65 cm, rozpětí křídel má 75 - 100 cm a dosahuje hmotnosti 750 - 1500g.

· Po většinu roku nosí kačer pestrý sváteční šat. Samice je hnědá. Společným znakem obou pohlaví je lemované zrcadlo na křídlech.

· Kachna je velmi přizpůsobivá, obývá různá zákoutí vodních ploch. Většina druhů kachen je přirozeně plachých, ale kachny divoké jsou schopné usadit se i na rybnících v parcích.

· Den obyčejně stráví hledáním potravy. Kachny jsou všežravé, živí se rostlinami, kořínky, hmyzem.

· Od března do června probíhá období páření. Samice krátce po páření naklade 8 - 12 bílých vajec, které se líhnou 27 - 28 dní. Mláďata jsou už několik hodin po vylíhnutí schopny hledat si potravu bez pomoci matky a za rok už si zakládají vlastní páry.

· Kachna divoká je předkem kachny domácí. Archeologické výzkumy ukazují, že už staří Egypťané chovali divoké kachny jako domácí zvířata.
Hodnocení: (hodnotilo 160 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 
 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (GigaNet s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu. Diskuse: miniBB forum software © 2001-2006
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: pohodlne-pujcky.cz | Dovolená Bibione | Cestovatelský Norimberk.info