Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Modrásek černoskvrnný

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Přírodopis / Biologie > Živočichové (Zvířata) > Modrásek černoskvrnný
 
Titulek: Modrásek černoskvrnný
Datum vložení: 13.9.2006
 

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Znaky: Délka křídla 1,4-2cm. V Evropě asi 100 druhů. Všechny druhy jsou malé. Samci mají nápadnější zbarveni, než samice. Samci jsou tmavě modří, až zelenočervení. Samice jsou tmavě hnědé, až šedé.
Stanoviště: Žijí na suchých loukách a travnatých svazích.
Rozšíření: V Evropě je velmi rozšířený, nežije však v severním Německu a vyhynul na Britských ostrovech. Rozšiřuje se až do Východní Asie.
Výskyt: Dříve byl hojný, ale někde již vymizel protože se louky více intenzivně využívají a proměňují se v ornou půdu.
Motýl: Žije v červnu až v červenci, jen jedna generace.
Housenka: Žije v srpnu až do května. Přezimuje v hnízdech mravenců.
Hostitelské rostliny: Malé housenky žijí na mateřídoušce. Později se živí mravenčími vajíčky a kuklami. Mravenci sají výměšky, které housenky vylučují ze svých žláz.

Hodnocení: (hodnotilo 205 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (GigaNet s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | HowToVideo.info | Cestovatelský Norimberk.info