Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Papoušek

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Přírodopis / Biologie > 306 > Papoušek
 
Titulek: Papoušek
Datum vložení: 22.11.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Tohoto veselého pestrobarevného kamaráda mají mnozí z nás doma jako mazlíčka. Známe asi 350 druhů a kromě Antarktidy obývají snad všechny kontinenty. Nejčastěji doma chováme andulku (papoušek vlnkovatý). Při dostatečné péči se tento malý chytrý ptáček stává přítulným členem rodiny. Potřebuje čistý vzduch, dostatek světla, vodu a dobrou stravu (směsi zrní, syrovou zeleninu, listy pampelišek, čerstvé ovoce...). Nejrozšířenější druh v zoologických zahradách je papoušek ara nebo papoušek mniší. Mezi papoušky ara patří 6 velkých a 7 středních papoušků (ara araruana, zelenokřídlý, arakanga, škraboškový, hyacintový...). Jejich původní domovinou jsou deštné pralesy, lesy, bažinaté oblasti a savany v tropické zóně Jižní a Střední Ameriky. Živí se nejrůznějšími plody, ovocem, semeny, ořechy, bobulemi, výhonky stromů, zeleninou... V přírodě se vyskytují buď v párech, nebo v malých hejnech. Na nocovištích se jich setkává až několik set a mísí se tam dokonce různé druhy. Hnízdo si staví v dutinách stromů, vysoko nad zemí. Samice snáší 2 až 4 vejce, z kterých se za necelý měsíc narodí malá ptáčátka. Mláďata opouštějí hnízdo asi po 3 měsících. Papoušek mniší žije v Jižní Americe. Hnízdí ve společných hnízdních stavbách z větví (takový papouščí paneláček), jejichž hmotnost často dosahuje až 200 kilogramů a měří okolo 3 metrů. Samička se samečkem obývají ve stavbě zvláštní dutinu se samostatným vchodem.





Hodnocení: (hodnotilo 181 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info