Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Sloni

Titulek: Sloni
Datum vložení: 2.2.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Sloni jsou největší suchozemští savci, protože dorůstají výšky kolem 4 metrů a váží přes 7 000 kg. Mají nápadný chobot vzniklý prodloužením horního pysku a nozder, který plní mnoho funkcí. Sloni používají chobot k trhání větví, listů, plodů i výhonků a jejich podávání do tlamy. Také jím nasávají vodu a vztřikují si ji do tlamy nebo se jí postřikují, aby se ochladili. Sloni dokonce používají chobot jako jakýsi šnorchl, kterým dýchají, když přeplavávají hluboké řeky. Sloni mají velké ušní boltce, jejichž vztyčováním se ochlazují. Boltce představují velkou plochu, kterou může unikat nadbytečné teplo. Bohužel však mají sloni také kly, které jsou natolik ceněny, že lovci zabíjejí spoustu slonů. Dnes žije v Africe méně než půl milionu slonů. Jsou známy dva druhy slonů: africký a indický.





Hodnocení: (hodnotilo 62 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info