Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Kuskus

Titulek: Kuskus
Datum vložení: 20.5.2008
 

 

squareVClanku:
id='div-gpt-ad-1564061388116-0'
Kuskus
Kuskus není jenom jídlo, ale také zvíře. Žije na Nové Guineji a v Austrálii. Je to noční živočich s velkýma očima a dlouhým ocasem. Trochu připomíná opice, ale patří mezi vačnatce. Některé druhy kuskusů žijí na zemi a na stromy lezou výjimečně, jiné tráví na stromech celý život. Všichni kuskusové jsou vzácní, protože jsou ohroženi lovem pro maso a kácením pralesů.

Kuskus pozemní
Kuskus pozemní umí šplhat, ale přesto žije převážně na zemi. Na stromy leze pouze v nebezpečí a používá přitom ovíjivý ocas. Aktivní je většinou v noci, ve dne spí v hnízdě, které si buduje na zemi. Je dlouhý až půl metru a může vážit skoro 5 kilogramů. Živí se rostlinami a výjimečně i malými obratlovci.

Kuskus pruhovaný
Kuskus pruhovaný je zvláštní tím, že podobně jako kočka má schopnost rozšiřovat zorničky. Celý život tráví na stromech. Spí v dutinách stromů nebo v hustých větvích.

Kuskus skvrnitý
Kuskus skvrnitý se živí listím, pupeny a plody, ale má sklon k požírání živočišné potravy. Nepohrdne vejci ani mláďaty ptáků a v zoologických zahradách se kromě ovoce běžně krmí i směsí masa pro domácí kočky a psy.
Má mimořádně dlouhé drápy. Když se jimi zaryje do kůry stromu, je téměř nemožné ho odtrhnout.
Hodnocení: (hodnotilo 9 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (GigaNet s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | HowToVideo.info | Cestovatelský Norimberk.info