Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Kachna Divoká

Titulek: Kachna Divoká
Datum vložení: 8.5.2009
 

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Kachna divoká je naše největší plovavá kachna. Její latinský název je Anas platyrhynchos.
Kačer se od kachny liší tím, že je výrazně zbarvený a má hnědou hruď. Samička kachny divoké není tak pestře zbarvena.
Samička klade vajíčka. Sedí na nich 25-30 dní. Kachna den obyčejně stráví hledáním potravy. Je předek Kachny domácí(Kachna domácí z této kachny vyšlechtěna). Živí se
hmyzem, rostlinami, měkkýši a tvrdým pečivem, co jim hodíme.

Rozšíření:
Nejhojněji je zastoupena v Rusku(+/ - 800 000 párů).Celkoví počet Kachen divokých v Evropě je 5-8 miliónů jedinců a v Severní Americe je počet odhadován na 17-18 milionů kusů!
Ve světě ji najdeme takřka všude např. v Evropě, Asii, Africe, Americe. V ČR je jejich počet odhadován na 30-60 tisíc kusů.

Řád:Vrubozobí
Třída:Ptáci
Čeleď:kachnovití
Kachnu divokou můžeme vidět i u nás v Kralupech.











Hodnocení: (hodnotilo 3 čtenáři)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (GigaNet s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | HowToVideo.info | Cestovatelský Norimberk.info