Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Jaguár

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Jaguár
 
Titulek: Jaguár
Datum vložení: 4.4.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Jaguár, je často zaměňován s Leopardem. Má hnědo - žlutou srst. Jaguár má poměrně mohutnou hlavu a kratší nohy a ocas. Žije hlavně v Jižní Americe. Způsobem života se podstatně neliší od svých ostatních příbuzných. Výborně skáče, plíží se a znamenitě šplhá po stromech. Podobně jako tygr, se rád koupe a dokáže přeplavat i široké jihoamerické veletoky. Jaguár útočí na člověka jen tehdy, je-li poraněn. Jinak se mu, jako ostatní šelmy vyhne. Rád pobývá u vody, kde číhá na svou oblíbenou kořist, na velké hlodavce - kapybary. Jinak loví i jiné větší savce, jako jsou tapíři a velká domácí zvířata. Nepohrdne však ani ptáky a drobnými živočichy. V přírodě, se mezi jaguáry tu a tam vyskytnou černě zbarvené kusy - jako u levharta. To jsou nejvyhledávanější zvířata pro zoologické zahrady. V zajetí se chová jaguár stejně jako levhart. Mladá koťata, snadno zkrotnou a dají se vodit na řemínku jako psi. Snadno se také rozmnožuje, a dokonce se i kříží s levhartem. Velikost zvířat a jejich zbarvení, se velice liší podle místa jejich výskytu. Jaguáři z hustých pralesů Amazonky, jsou často až o polovinu menší a obvykle též tmavší, než jejich příbuzní z více otevřených terénů.





Hodnocení: (hodnotilo 34 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info