Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Komba ušatá

Titulek: Komba ušatá
Datum vložení: 27.5.2010
Referát vložil: mysak

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Žije v Africe jižně od Sahary a na blízkých ostrovech včetně Zanzibaru. Mají tendenci žít v suchých zalesněných oblastech a v savanách. Jsou to malí primáti (130mm a 95-300g) se zvlněnou tlustou kůží pohybující se v rozmezí barev stříbrnošedé až tmavě hnědé. Mají velké oči, což jim umožňuje dobré noční vidění, silné zadní končetiny a dlouhý ocas, který jim pomáhá při rovnováze. Jejich uši se skládají ze čtyř částí, které mohou jednotlivě ohýbat, což jim pomáhá při lovu hmyzu v noci. Jejich všežravá strava se skládá s hmyzu, jiných malých zvířat včetně ptáků, ovoce, semen, květin, vajec, ořechů a blahovičníku.

Komby ušaté se rozmnožují dvakrát do roka, na začátku období dešťů (listopad) a na konci (únor). Na jeden vrh mají 1-2 mladé a březost trvá 110-120 dní. Mláďata se rodí s polozavřenýma očima, tudíž se nemohou pohybovat samostatně. Po dobu několika dní je matka nosí ve svých ústech a během krmení je ponechává na vhodných větvích.

Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (GigaNet s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | HowToVideo.info | Cestovatelský Norimberk.info