Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Durrel Gerald Malcolm

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Durrel Gerald Malcolm
 
Osobnost: Durrel Gerald Malcolm
Datum vložení: 24.6.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Gerald Malcolm Durrell se narodil 7. ledna 1925 v Jamshedpuru v Indii. V roce 1928 se jeho rodina vrátila do Anglie a roku 1933 se usadili na ostrově Korfu. Vystudoval zoologii a sbíral všechna zvířata, takže i škorpiony, ryby a malé savce. Stal se členem personálu v Whipsnade Park jako ošetřovatel a v roce 1947 financoval a organizoval svou první expedici v Kamerunu. Později se zúčastnil výprav do Paraguye, Argetiny, Sierry Leone, Mauricia, Mexika a Madagaskaru. V roce 1959 založil na Jersey zoologickou zahradu a stal se jejím ředitelem. Pak se se svou manželkou vydal do Nového Zélandu a Austrálie, aby natočili film Dva v buši. Také napsal O mé rodině a jiné zvířeně, Opilý prales, ZOO v kufru, Šeptající země, Zahrada bohů, Aye-Aye a já a další.





Hodnocení: (hodnotilo 29 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info