Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Stimulační látky

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Občanská nauka > 304 > Stimulační látky
 
Titulek: Stimulační látky
Datum vložení: 10.7.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Stimulační látky:
- pervitin /metanfetamin/, kokain
Způsobuje tělesnou i duševní stimulaci, překonání únavy, pocit radosti, zvýšená empatie, pocit síly a nadrženisti. Je snížena potřeba spánku a potravy. Zornice jsou nadměrně rozšířené, člověk je neklidný a trpí nespavostí. Způsob užívání - šňupání, aplikace injekční stříkačkou.
Rizika - na tyto drogy vzniká silná psychická závislost. Dlouhé zneužívání vede ke vzniku duševních poruch, depresi, strach, může se rozvíjet paranoidně, halucinotorní syndrom, vznikají toxické psychózy. Organizmus je vyčerpán, zaznamenává se nadměrné hubnutí. Při užívání nesterilních jehel a stříkaček může dojít k nákaze virem HIV, či hepatitidě typu B. Předávkováním může přivodit selhání srdeční činnosti nebo krvácení do mozku. Kokain i pervitin je bílý prášek. Produkty nabízené na ulici mohou obsahovat různé příměsy nebo je zabarvení dáno nekvalitním výrobním zpracováním. Doba účinku po nitrožilní aplikaci je téměř okamžitá, při šňupání během několika minut. Účinky odeznívají po 8-10 hodinách.





Hodnocení: (hodnotilo 88 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info