Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Amerika

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Zeměpis > Amerika
 
Titulek: Amerika
Datum vložení: 21.9.2013

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Základní údaje - Rozloha: 9 809 155 km2
- Počet obyvatel: 293 mil.
- Hlavní město: Washington
- Úřední jazyk: angličtina
- Měna 1 Americký dolar = 100 centů


Pojeďte se s naší cestovní kanceláří podívat do velkých a hlavně velmi mocných Spojených států amerických, které jsou rozděleny do 50 federativních států. Sousedí na severu s Kanadou a na jihu s Mexikem. Domluvíte se zde angličtinou, ale místy i španělštinou. Jako platidlo jsou tu americké dolary.
Určitě vám doporučujeme se podívat na hodně míst, protože jich je ve státech hodně. Určitě navštivte přírodní krásy, moderní velkoměsta, hmotné památky a krásné Floridské pláže. V hlavním městě Washingtonu najdete krásné sídlo prezidenta Baracka Obami Bílý dům, před známým mrakodrapovým městem New York od oceánu uvidíte francouzskou sochu Svobody, na jihu země uvidíte hned několik krásných Floridských pláží kolem města Miami, v San Franciscu se svezete po starém známém tamním mostě, v Los Angeles se seznámíte s největšími Hollyvoodskými hvězdy nebo do Las Vegas, kde se žije v noci po osvícených klubech.
Mezi přírodní krásy patří například Niagarské vodopády, nebo skály Grand kaňonu na Collorédských plošinách, kterými protéká řeka důležitá pro zemědělství Missisipi. Není špatné si zaletět podívat na Aljašku i na Havajské ostrovy patřící též ke státům.

Spojené státy americké leží hlavně v Mírném a Subtropickém podnebném pásu, ale nejjižnější cíp Floridy leží už v Tropickém pásu. Počasí je zde velmi rozdílné vzhledem na roční období. V létě tady na většině místech velké horko, ale v zimě jsou tu mrazy a poslední dobou často i sněhové kalamity.
Ve spojených státech amerických je spousta krajiných oblastí se zvěří příslušnou krajině. Na západě najdete převážně hory Kolldilery, mezi kterými jsou suché pouště a polopouště. Ve středu země jsou typické středozemské prérie (stepy), kde v dřívějších dobách se pásl hlavně dobytek. Na východě jsou převážně listnaté, jehličnaté nebo smíšené lesy mírného pásu. V horách a na polopouštích jsou medvědi, pumy, ovce tlustonohé, orly, rosomáci.. Prérie obývají bizoni, hadi, dobytek, zajíci. V lesích žijí vlci, jezevci, skunkové, tchoři, rysové, oceloti, losi, jeleni, krocani a dikobrazi.

V oblasti Floridských pláží Mexického zálivu i kolem ostatních jiných pobřeží se občas vytváří tornáda či další jiné ničivé přírodní zkázy. V nějakých čtvrtí velkoměst se můžete lehce stát obětí nějakého gengu, který vás v nejlepším okrade a nikdo vám tam nepomůže, proto je dobré se pohybovat ve známých čtvrtích měst.






Hodnocení: (hodnotilo 8 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info