Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Mozart Wolfgang Amadeus

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Mozart Wolfgang Amadeus
 
Osobnost: Mozart Wolfgang Amadeus
Datum vložení: 24.10.2020

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Wolfgang Amadeus Mozart křtění Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart se narodil r. 1756 a zemřel r. 1791 ve věku 25let na infekční a horečnatou nemoc. Byl to hudební skladatel. Mezi jeho nejslavnější díla patří Figarova svatba a Don Giovanni.



Wolfgang byl nejmladší a zároveň nejnadanější dítě z celé rodiny (a také jediné dítě, které se společně se sestrou Mariou Annou dožilo dospělosti). Celá rodina Mozartových byla hudebně nadaná, a tak Wolfgang jezdil celé své dětství na dlouhá hudební turné po metropolích celé Evropy, během nich potkal i Johana Sebastiana Bacha. V 17letech byl zaměstnán jako dvorní skladatel v Salzburgu (kde se také narodil), nakonec si však našel jinou práci ve Vídni, poněvadž špatně snášel být poddaným arcibiskupa Colloreda. Ve Vídni se oženil Constanze měli spolu 6 dětí, však jen dvě se dožily dospělosti. Po narození 6 dítěte Wolfgang zemřel pro nedostatek peněz pohřben do jednoduchého hrobu, hrob se však nedochoval, ale na samém místě byl postaven památník.






Hodnocení: (hodnotilo 2 čtenáři)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Mozart Wolfgang Amadeus Mozart, Wolfgang Amadeus 392 slov
Mozart Wolfgang Amadeus Mozart, Wolfgang Amadeus 4606 slov
Mozart Wolfgang Amadeus Mozart, Wolfgang Amadeus 493 slov
Mozart Wolfgang Amadeus Mozart, Wolfgang Amadeus 345 slov
Mozart Wolfgang Amadeus Mozart, Wolfgang Amadeus 270 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info