Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Habanec Maxim

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Habanec Maxim
 
Osobnost:
Datum vložení: 19.4.2021

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Maxim Habanec Maxim Habanec: Život je skejt XYZ 2018, 190 str., lit. žánr Autobiografie

Maxim Habanec , jméno teď již známého profesionálního skejťáka z Česka, který se se skejtem rovnou narodil. Začal jezdit už jako malý kluk, přivedl ho k tomu jeho vlastní brácha, který mu koupil skejta, když mu bylo teprve 5 let. Protože byl ještě malý a rodiče by ho nepustili ven samotného, musel vždy chodit s někým, kdo by ho hlídal. Nejdříve ho učil jeho bratr Matyáš a když už ho naučil nějaké ty základy, brala ho skoro pořád jeho babička Sylva a děda Emil na Letnou do Prahy. Samozřejmě že ho neučili prarodiče, ale koukal se na starší skejťáky, kteří jezdili lépe než on a potom co mu nějaký ten trik předvedli, šel ho hned skočit nebo zajet a tím pádem se pořád zdokonaloval. Skejtování mu šlo jak po másle, ale ve škole to šlo z kopce. Vůbec se neučil a škola ho nebavila, jeho táta chtěl, aby se dostal na střední školu a vystudoval ji , tak mu sebral skejta a nutil ho, aby se učil. Když mu bylo nějakých těch 13 let a ve skejtování byl uplná jednička a muselo být jasné, že si ho vybere nějaký sponzor, tehdy si ho vyhlídl Martin Karas a Tomáš Vyhnánek s jejich firmou Impact skateboards. To už rodičům došlo, že mu je zbytečné zabavovat skejta, když si může od sponzora zažádat o další. Sice byl nejmladší z týmu, ale na závody ho brali také. Jednou se mu však podařilo vyhrát svůj první závod v Itálii, ve kterém vyhrál 90 tisíc. Bylo jedno kolik je vítězi, takže mu dali šek a v bance mu ho vyplatili.






Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info