Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Moje ideální představa o studiu na vysoké škole

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Český jazyk a Sloh > 311 > 327 > Sloh > Úvahy o studiu na VŠ > Moje ideální představa o studiu na vysoké škole
 
Titulek: Moje ideální představa o studiu na vysoké škole
Datum vložení: 30.6.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Stojím před otázkou, kdy mám zvážit všechna pozitiva, co se týče studia na vysoké škole. Nejen pro mě, ale myslím si že i pro ostatní je velmi důležité vzdělání a získávání nových vědomostí a zkušeností, které můžeme uplatnit v práci, kterou chceme vykonávat. Vysoká škola je o tom, že se chceme dále vzdělávat, ale také o přijmutí dalších povinností se studiem spojených.
Spousta lidí ale studovat nemůže, to co by chtěli. Z velké části je to vše o penězích. Buď si finančně nemůžou dovolit studium, nebo je o daný obor takový zájem, že nemají šanci být přijati. Sice existují sociální stipendia, která pomůžou, ale rozhodně ne všichni ho dostanou. Každý z nás si nemůže dovolit „předplatit“ si přijetí. I když to není zrovna etické a každý to popírá, přiznejme si, že se to opravdu děje.
Každý má představy o vysoké škole jiné. Někdo je zaměřený na techniku, někdo na ekonomiku, někdo chce studovat sociální vědy a jiný je umělecky založen. Hodně lidí bere vysokou školu jako prestiž, a myslí si, že když jí nemají jsou něco méně. Že nedocílili toho, čeho chtěli. Jiní to zase vidí tak, že mají takovou odpočinkovou dobu, než nastoupí do zaměstnání. Z mého hlediska to neberu tak ani tak. Studuji, protože chci. Chtěla bych něčeho dosáhnout, docílit. A k tomu si můžu pomoci jenom já sama.
Ani nevím jak mám popsat moji ideální představu o studiu na vysoké škole. Můžu si to vykreslovat růžově, a pak můžu být zklamaná. A proto je nejlepší vše zkusit a poznat něco, co jsem doposud neznala.
Já osobně bych chtěla studovat na vysoké škole proto, abych získala profesiálnost a větší kvalifikaci v oboru. Nejen že udělám radost sama sobě, ale i mým blízkým, kteří na mě budou hrdí. A také proto, že poté budu mít i větší možnost získat dobré zaměstnání, ve kterém budu spokojená já a se mnou moji spolupracovníci.
A tak mi nezbývá nic jiného než to zkusit. I kdyby to nevyšlo, tak si alespoň můžu říct, že jsem to zkusila a nebudu si nic vyčítat.





Hodnocení: (hodnotilo 23 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info