Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Danny Jonesová

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Danny Jonesová
 
Osobnost: Danny Jonesová
Datum vložení: 10.8.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
1.ČÁST

"Jestli nebudete hrát, nebude tu žádná hudba. Jestli tu nebude hudba, nebudou tancovat. Jestli nebudou tancovat, nepolíbí se. Jestli se nepolíbí tak se do sebe nezamilují. A jestli se do sebe nezamilují, já se nenarodím!" Marty McFLY, 1955

Když Tom Fletcher uviděl inzerát v NME na chybějícího člena skupiny Busted, rozhodl se přihlásit. Dostal se až do finále, ale nakonec si vybrali nějakého týpka, co se jmenoval Charlie Simpson. Tom ale dostal od jejich manažera nabídku s tím, že může založit podobnou skupinu. Z Toma a Jamese z Busted se stali kamarádi. Napsali spolu první song pro McFLY - "That Girl". Tom se také podílel na několika písničkách Busted (z těch nejznámějších například "Thunderbirds Are Go", "Air Hostess" nebo "Who's David"). James byl ale příliš zaneprázdněný vlastní skupinou, a tak bylo potřeba, aby se na scéně objevil Danny Jones.

Pro Dannyho všechno začalo konkurzem do skupiny V. "Já jsem byl přesně to, co oni nepotřebovali. Přišel jsem tam s kytarou a zahrál jim Bittersweet Symphony. Zeptali se mě, jestli umím něco jiného, myslím že po mě chtěli abych tancoval nebo tak, a já jim zahrál něco od Iana Browna. No a právě tam jsem potkal Toma." Danny jezdil každý volný víkend do Londýna, aby mohl s Tomem po hotelových pokojích psát písničky. Právě tímhle byl inspirovaný song "Room On The 3rd Floor". Kluci ale zjistili, že tomu něco chybí. V létě 2003 tedy Universal vydala inzerát v NME, že hledají bubeníka a baskytaristu do nové pop-punkové skupiny:

"Universal/Island records hledá baskytaristu a bubeníka, kteří by doplnili skupinu, která by odstartovala na konci roku 2003. Úspěšným uchazečům bude okamžitě nabídnuta smlouva. Požadovaný věk: 16 - 21; schopnost zpívat. Detaily o sobě pošlete na fletchprestige."

Z konkurzu vyšli vítězně Harry Judd a Dougie Poynter. Mladinký Dougie, kterému bylo teprve 15 se přiznal, že těsně před svým vystoupením zvracel ("Nikde nic nebylo, tak jsem to hodil do koše."). Harry a Dougie se ke skupině oficiálně přidali v září 2003. Přestěhovali se do domečku v severozápadním Londýně a několik měsíců zkoušeli a nahrávali. Ještě než byli představeni veřejnosti, střihli si s Busted předělávku "Build Me Up Buttercup". Na jaře 2004 se s Busted vydali na turné, kde jim dělali předkapelu.

Brzy na to vydali McFLY první singl - "Five Colours In Her Hair", který se rychle stal number 1. Britský popový průmysl se začal otřásat v základech. V červnu vyšel druhý number 1 singl "Obviously". Hoši se objevili na Olympic Torch Concert, kde před 77 000 diváky zahráli předělávku Beatles "She Loves You".

Na začátku července se na pultech objevilo dlouho očekávané album "Room On The 3rd Floor". McFLY o něm tvrdí, že je to směs všeho, co mají rádi. Byli také zapsaní do Guinessovy knihy rekordů jako Nejmladší skupina s number 1 debutovým albem. Dlužno dodat, že dosavadním držitelem rekordu byli Beatles. McFLY se také stali historicky první skupinou, která vystupovala na premiéře filmu. Na střeše Londýnského kina Odeon zahráli tři písničky při premiéře druhého dílu Spidermana.

V září 2004 se kluci sbalili a vydali se na své první turné; hráli v divadlech a menších arénách po celé Británii. Ještě předtím ovšem vypustili do světa singl "That Girl". Ten skončil na třetím místě. Další pecka - McFLY vyhráli cenu na Disney Channel Kids' Awards za Objev roku. Posledním singlem z debutového alba se stal song "Room On The 3rd Floor" s roztomilou vánoční b-side "Deck The Halls" (singl se dostal jenom na number 5).

Konec roku byl pro kluky opravdu příznivý. Zahráli si sami sebe ve vánočním speciálu EastEnders. Dougie vzpomíná: "Chtěl jsem štípnout Pat Butcher náušnice, ale vypadala strašidelně, tak jsem radši utekl." Také Smash Hits byly víc než úspěšné.
Z T4 Poll Winners' Party v londýnské Wembley aréně si odnesli hromadu cen:
- Nejlepší britská kapela
- Nejlepší album (za "Room On The 3rd Floor")
- Nejlepší video (za "That Girl")
- a Danny za Nejlíbivějšího kluka.

Začátkem ledna 2005 letěli kluci do Ugandy podpořit jeden z projektů Comic Relief - The Kamwokya Christian Caring Community. Projekt pečuje o lidi postižené AIDS, staví nemocnice a řídí školy pro osiřelé děti. Pro kluky to byl opravdu silný zážitek. "Bylo to hodně emotivní a taky užitečné," vysvětluje Danny. "Vařili jsme s nima, stavěli zeď, snažili jsme se jak jen to šlo, porozumět alespoň malinkému kousíčku jejich života. Byli jsme s pětiletýma dětma, které byli HIV pozitivní. Přijeli jsme domů a viděli lidi jak se hádají kvůli naprosto banálním věcem… uvědomíte si, že to ani nestojí za to." Tom pokračuje: "Dalo nám to všem úplně nový pohled na svět. Uvědomili jsme si, jaké máme vlastně štěstí."

Hned po návratu z Afriky šli McFLY do dalšího extrému - letěli do Ameriky natočit hollywoodský film! V tehdy ještě bezejmenné komedii, s Lindsay Lohan v hlavní roli, si zahráli sami sebe.

V únoru 2005 získali McFLY prestižní ocenění Brit Award za Nejlepší popový počin. Opět neváhali pomoct charitě a tak pro Comic Relief natočili reklamu na brambůrky Walkers. Kluci byli sice trošičku zklamaní, že nedostanou doživotní zásobu brambůrek zdarma, ale člověk nemůže mít všechno, že.

Kluci neusnuli na vavřínech a v březnu vydali snad zatím nejúspěšnější singl - dvojitou a-side "All About You/You've Got A Friend". "All About You" (song, který Tom původně napsal jako Valentýnský dárek) se stal oficiálním singlem Comic Relief. K předělávce Jamese Taylora "You've Got A Friend" je k vidění video z Afriky.

2.ČÁST

V polovině srpna vyšel singl "I'll Be Ok". Kluci překvapili nejen změnou image, ale také novým albem, které vyšlo o 2 týdny později. "Wonderland" je důkazem toho, jak McFLY hudebně vyspěli od dob masivního úspěchu debutového alba. Veselé písničky ve stylu šedesátých let plné touhy po vysněných dívkách vystřídali rockovější kousky, balady a orchestrální hudba. Texty jsou dospělejší; o dospívání a ztracené lásce. Jak ale McFLY svorně tvrdí, pořád je to pop. Změna se ovšem vyplatila a jak singl tak album se staly number 1. Klukům se splnil další sen - nahráli s legendárním Rogerem Daltreyem předělávku "My Generation" od The Who.

S novým albem v kapse a spoustou chuti do života se McFLY v září vydali na turné. Vyprodané lístky a haly narvané k prasknutí jenom potvrdily, že kluci jsou stále oblíbenější. Harry dokonce zpíval. The Guardian je označil za "největší národní rockový počin". The Wonderland Tour, jak bylo turné pojmenováno, slavilo úspěch ve všech směrech. "Být na turné je skvělé," říká Tom. "Je to nejlepší část naší práce." Dougie dodává: "Hodně lidí si myslí, že je to těžká práce, ale pro nás je to jako dovolená."

V říjnu byla McFLY udělena cena Wembley arény za Skupinu roku. Kluci nelenili a vydali další singl - "I Wanna Hold You". Jednou z b-sides je předělávka "Mr Brightside" od The Killers, kterou zpívá Dougie. Singl se dostal na pátou příčku. McFLY se rozhodli, že je načase zvednout kotvy. Přestěhovali se ze svého domu v severozápadní Londýně do luxusního komplexu bytů, kde bydlí například Son Of Dork. "Pořád bydlíme spolu. Já s Dougiem a Harry s Dannym. Totiž Danny s Dougiem jsou trochu pomalejší…" vysvětluje Tom.

V listopadu McFLY jako tradičně zazářili na T4 Smash Hits Poll Winners' Party a získali ceny za:
- Hvězdy roku
- Nejlepší britská kapela
- Nejlepší album (za "Wonderland")
- Nejlepší singl (za "All About You")
- Dougie za Nejlepší účes
- a Danny za Most snoggable male.

Několik dnů poté vyšlo jejich první dvd "The Wonderland Tour 2005". Kromě záznamu koncertu z Manchesteru obsahuje také fotogalerii a dvacetiminutový dokument o životě McFLY na turné.

Další singl, dvojitá a-side "Ultraviolet/The Ballad Of Paul K", vyšel na začátku prosince. Singl se zřejmě kvůli předvánočnímu chaosu dostal jen na desátou příčku. V jednom interview McFLY představili nový song "Home Is Where The Heart Is", který by se měl údajně objevit na třetím albu. Tímto songem McFLY uzavřeli další hektický rok a na vánoční svátky se rozletěli do různých koutů světa.

Rok 2006 nezačal pro fanoušky McFLY zrovna šťastně. Na konci ledna se v britském deníku The Sun objevil krátký článek o rozpadu skupiny. Podle slov deníku se Danny chystá do Ameriky, protože není spokojený s tím, co McFLY dělají. Článek byl ale naprostý nesmysl; McFLY druhý den všechno popřeli a vydali oficiální prohlášení že nekončí, ba naopak se jim skvěle daří. "Myslím, že v tom byla politika," říká Danny, "jako že někdo byl naštvaný na naši nahrávací společnosti, tak si to vymyslel."

V březnu se McFLY zavřeli na tři týdny do studia a začali pracovat na novém albu. Aby si trochu odpočinuli, letěli do Ameriky podívat se na premiéru druhého dílu Doby Ledové. Nezapomněli ani na charitu. Harry si v Indii zahrál kriketový zápas pro Sport Relief.

V květnu byli McFLY v Americe znova - na premiéře svého filmového debutu Just My Luck (režie Donald Petrie; v hlavních rolích Lindsay Lohan a Chris Pine). "Je to romantická komedie o štěstí," říká Harry, "hrajeme v ní sami sebe a náš úspěch vlastně závisí na štěstí hlavního hrdiny, který hraje našeho manažera." A jak se McFLY k roli dostali? "Režisér hledal britskou kapelu a my jsme byli v té době jedničky. No a kdo by odmítl roli v Hollywoodském filmu!" Zároveň s filmem vyšlo stejnojmenné americké album. Je to výběr songů z obou předcházejících alb plus nová písnička "Just My Luck", která se ovšem ve filmu neobjevila.

V červnu na T4 McFLY představili nový song "Please Please". Klip považují za ten nejlepší, jaký se jim kdy podařilo natočit. V červenci vyjde dvojitá a-side "Please Please/Don't Stop Me Now". Předělávka od Queen "Don't Stop Me Now" se stala oficiálním songem Sports Relief.

A co McFLY plánují dál? Pilně pracují na svém třetím albu a doufají, že ho stihnou dokončit a vydat v listopadu. A čeští fanoušci se můžou těšit na českou premiéru Just My Luck (Jenom Trošku Štěstí), která by měla být 10. srpna.

Abychom to všechno shrnuli: McFLY mají za sebou tisíce prodaných nahrávek, Brit Award, stovky vyprodaných koncertů a tolik cen a ocenění, že je ani nemají kam dávat. Jsou na nejlepší cestě zapsat se do hudebních dějin stejně významně, jako jejich tolik obdivovaní idolové.






Hodnocení: (hodnotilo 12 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info